joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiAnti-vaccinistul Phil Valentine, un cunoscut prezentator american de radio din Nashville, a...

Anti-vaccinistul Phil Valentine, un cunoscut prezentator american de radio din Nashville, a murit de Covid-19, la 61 de ani

Phil Valentine, cunoscutul prezentator al unei emisiuni de radio din Nashville (sudul SUA), cunoscut pentru ideile sale conservatoare şi anti-vaccinare COVID-19, a murit la 61 de ani în urma unor complicaţii asociate noului coronavirus, a informat postul de radio, citat de EFE.

„Cu tristeţe vă informăm că prezentatorul şi prietenul nostru Phil Valentine a încetat din viaţă. Vă rugăm să vă gândiţi la familia lui în rugăciunile voastre”, au scris realizatorii emisiunii Super Talk 99.7 într-un mesaj postat duminică pe Twitter.

Timp de mai multe luni de zile, comentatorul radio a postat pe mai multe platforme de socializare comentarii anti-vaccinare susținând că dacă cineva nu este expus riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus, atunci n-ar trebui să se vaccineze, sau că dacă el decide să nu se vaccineze, atunci nu pune nimănui viața în pericol.

Potrivit site-ului tennessean.com, Valentine anunţase în 11 iulie pe reţelele de socializare că s-a îmbolnăvit de COVID-19, dar că ştie că va supravieţui.

De altfel, pe 17 decembrie 2020, Valentine a scris pe blogul său că șansele lui de a se infecta cu Covid-19 erau „destul de scăzute” și că șansele să moară din cauza virusului erau „probabil mult mai mici de un procent”.

La puțin timp după ce Valentine s-a îmbolnăvit de Covid-19, familia lui a informat că Phil se află în stare gravă la spital şi că doreşte să-şi anunţe ascultătorii să se vaccineze împotriva COVID-19.

„Phil a contractat virusul Covid în urmă cu puțin peste o săptămână și de atunci a fost internat în spital și se află într-o stare foarte gravă, suferind de pneumonie și de efectele secundare asociate Covid-19”, se arată în declarația familiei , care subliniază faptul că Valentine nu a fost niciodată un anti-vaccinist.

„(Phil) regretă faptul că nu a fost mai vehement pro-vaccinare și așteaptă cu nerăbdare să poată pleda cu mai multă putere pentru aceasta de îndată ce va reveni la radio, ceea ce sperăm cu toții să fie cât mai curând.”

Și fratele său, Mark Valentine, a declarat că, dacă Phil ar fi putut să le vorbească ascultătorilor săi, ar fi dorit să le spună să se vaccineze şi să lase deoparte politica şi „teoriile conspiraţioniste”.

De asemenea, la începutul lunii august, Dick Farrel, un fost prezentator al postului conservator Newsmax TV, a murit de complicaţii asociate COVID-19.

Era, la rândul său, „un opozant ferm” al vaccinurilor anti-coronavirus, pe care într-una dintre emisiunile sale le calificase drept „false”, potrivit postului WPTV.

Totuşi, un prieten al lui Farrel a dezvăluit că a primit un mesaj în care acesta mărturisea că noul coronavirus nu este „o glumă” şi că ar fi trebuit să se vaccineze anti-COVID-19

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate