vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAgenda ZileiApare primul război politic între radicali și etnici maghiari

Apare primul război politic între radicali și etnici maghiari

UDMR nu îşi are locul în Parlamentul României, sunt de părere cei din Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) care se opun constituirii şi funcţionării formaţiunilor politice pe criterii etnice. 

„UDMR nu îşi are locul în Parlamentul României. Respectăm comunitatea maghiarilor din România şi avem candidaţi etnici maghiari în AUR care intră în Legislativ. AUR se opune, însă, constituirii şi funcţionării formaţiunilor politice pe criterii etnice, iar în acest sens va demara o campanie naţională pentru modificarea Constituţiei, în sensul interzicerii formaţiunilor politice pe criterii etnice”, spune George Simion, copreşedintele AUR.

Pe de altă parte, senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat că speră că liderii AUR îşi vor schimba atitudinea faţă de comunitatea maghiară din România.

„În ceea ce priveşte partidul AUR, nu credem că aceste acţiuni şi aceste declaraţii, de multe ori împotriva comunităţii maghiare, îşi au locul, din nou, în 2021, în Parlamentul României. Noi am văzut câteva ieşiri ale liderilor sau ale persoanelor reprezentative ale acestui partid, noi considerăm că nu îşi au locul în secolul XXI într-un parlament democratic, dar decizia poporului este decizia poporului, decizia alegătorilor trebuie respectată. Şi în cazul în care acest partid va intra în Parlamentul României, nu pot decât să sper că îşi vor schimba atitudinea faţă de comunitatea maghiară din România”, a arătat Tanczos Barna.

Partidul pentru Unirea Românilor (AUR) are 8,67% voturi la Senat şi 8,29% la Camera Deputaţilor, iar UDMR a obţinut 7,34% la Senat şi 7,22% la Camera Deputaţilor, potrivit rezultatelor partiale de la orele 13.00, după numărarea a aproape 75% dintre voturi.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate