marți, octombrie 3, 2023
AcasăAgenda ZileiBEC a respins toate cererile de renumărare a voturilor înaintate de PMP

BEC a respins toate cererile de renumărare a voturilor înaintate de PMP

Biroul Electoral Central (BEC) a respins  45 de cereri de renumărare a voturilor şi de anulare a alegerilor formulate de Partidul Mişcarea Populară (PMP), dar şi de alte formaţiuni şi persoane fizice, în cazul unor secţii de votare din mai multe judeţe, municipiul Bucureşti şi diaspora.

Deciziile BEC resping cererile unor filiale ale PMP de renumărare a voturilor în secţiile de votare din judeţele Brăila şi Hunedoara şi din diaspora, dar şi de anulare a alegerilor în secţiile de votare din municipiul Bucureşti şi judeţele Alba, Arad, Braşov, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Prahova, Timiş, Suceava, Vâlcea şi diaspora.

De asemenea, BEC a respins şi cererile PMP de anulare a alegerilor în unele secţii de votare din judeţele Buzău, Ialomiţa, Iaşi, Teleorman, Sibiu, Vaslui, Galaţi, Constanţa, Neamţ, Dolj, Gorj, Botoşani, Bihor, Dâmboviţa, Călăraşi, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Maramureş, Covasna, Giurgiu, Vrancea.

BEC a respins toate cererile de renumărare a voturilor. PMP rămâne în afara guvernării

Cei din PMP spun că existau şanse ca rezultatul final al alegerilor parlamentare să fie diferit dacă partidele politice nu s-ar fi opus solicitărilor de renumărare a voturilor.

„Ieri a avut loc şedinţa BEC în care au fost discutate şi solicitările de renumărare făcute de PMP. Pentru o informare corectă, solicitările noastre au fost respinse. Le mulţumim magistraţilor din BEC care au susţinut demersurile noastre, în schimb partidele politice s-au opus. Este lesne de înţeles de ce partidele, fie ele de dreapta sau de stânga, au votat împotriva solicitărilor PMP. Avem convingerea că, dacă erau aprobate solicitările noastre, existau şanse ca rezultatul final să fie diferit”, a scris PMP pe Facebook.

Preşedintele demisionat al PMP, Eugen Tomac, a declarat că formaţiunea sa a obţinut 4,94% din voturi la alegerile parlamentare, rezultat pe care partidul nu îl pune sub semnul întrebării, însă au fost formulate 1.090 de contestaţii transmise BEC şi Birourilor electorale judeţene.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate