sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiGăselnița Vioricăi Dăncilă: Pactul naţional pentru bunăstarea românilor

Găselnița Vioricăi Dăncilă: Pactul naţional pentru bunăstarea românilor

Premierul Viorica Dăncilă a propus partidelor parlamentare semnarea Pactului naţional pentru bunăstarea românilor, spunând că numai așa se poate garanta creşterea nivelului de trai în perioada următoare.

„Am vazut cu toţii în ultima perioadă nenumărate propuneri de pacte şi acorduri. Partidele şi candidaţii vorbesc între ei despre cum să joace jocul politic, se ceartă, negociază şi eşuează lamentabil în faţa românilor. Pentru că niciuna din aceste iniţiative nu are impact şi finalitate pentru oameni. Niciuna nu a fost gândită în interesul românilor, niciun astfel de acord nu s-a concretizat într-o măsura menită să facă bine societăţii, să aducă o creştere a nivelului de trai ori vreo formă de progres în viaţa de zi cu zi. Eu astăzi propun, în faţa dumneavoastră, singurul pact pentru cetăţeni, singura înţelegere pe care merita să o facă forţele politice din România: aceea a bunăstării românilor”, a scris Dăncilă pe Facebook.

Nu mai păcălește pe nimeni. Bine, poate pe cei din Pro România

„În calitatea mea de lider al ProRomania vreau să confirm că am primit din partea Doamnei Viorica Dăncilă propunerea de a semna Pactul Naţional pentru Bunăstarea Românilor. Deşi mailul apare ca fiind trimis de Liviu Dragnea – Cabinet Preşedinte – am luat foarte în serios propunerea pentru că subiectul este foarte serios! Vreau să anunţ faptul că voi propune colegilor mei să semnam şi susţinem acest Pact Naţional”, a scris Ponta pe Facebook.

Opoziția nu crede-n „bunele intenții” ale premierului

Potrivit Ralucăi Turcan, e o sfidare fără margini pentru orice om de bun simţ din ţara asta care a văzut ani la rând cum agenda guvernamentală a fost acaparată de persoane cu probleme penale, cum decizii una după alta au fost împotriva românilor.

De aceeași părere este și liderul PMP, Eugen Tomac, care  susţine că singurul pact la care ar putea adera ar fi unul referitor la plecarea actualului Guvern.  

„PSD-ul şi-a atins limitele, nu mai are nici suport popular şi într-un stat democratic, un partid care nu mai poate răspunde aşteptărilor cetăţenilor pleacă în Opoziţie. Acesta este singurul lucru pe care îl poate face util PSD-ul pentru România, astăzi. Din punctul nostru de vedere, singura veste bună pe care o pot primi în această perioadă este ca Guvernul să părăsească Palatul Victoria şi să vină un alt Cabinet, capabil să reclădească încrederea între stat şi cetăţeni. Pentru că Guvernul nu este al PSD, este al României”, a declarat Tomac.

Potrivit lui, bunăstare înseamnă să avem autostrăzi şi linii de cale ferată moderne, bunăstare înseamnă să avem spitale în care oamenii intră cu încredere şi ies trataţi, nu cu mai multe boli, aşa cum se întâmplă de ani buni încoace, indiferent de guvernare

În schimb, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că Pactul naţional pentru bunăstarea românilor propus de liderul PSD, Viorica Dăncilă, partidelor parlamentare reprezintă un gest politic.

„Doamna Dăncilă ar fi trebuit să înţeleagă, Guvernul va cădea prin moţiunea de cenzură. Dar nu dăm un Guvern la o parte numai că dăm, ci ca să guvernăm mai bine. Cei care vin cu moţiunea de cenzură şi vor să guverneze în continuare trebuie să vină cu o propunere convingătoare”, a declarat Tăriceanu la Digi 24.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate