sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăAgenda ZileiCa și când ar conta: Şeful ONU "condamnă" atacul Rusiei Teroriste asupra...

Ca și când ar conta: Şeful ONU „condamnă” atacul Rusiei Teroriste asupra unui bloc de locuinţe din Dnipro

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a „condamnat” lovitura extrem de sângeroasă a forţelor ruse împotriva unui imobil rezidenţial din Dnipro, centrul administrativ al regiunii Dnepropetrovsk din estul Ucrainei, un alt exemplu de „suspiciune de încălcare a legilor războiului”, a declarat luni o purtătoare de cuvânt, Stéphanie Tremblay, potrivit Agerpres care citează AFP.

„O lovitură a dărâmat sâmbătă seara un bloc de apartamente din Dnipro, într-unul dintre cele mai mortale atacuri din Ucraina de la începutul invaziei ruse”, a declarat presei Stéphanie Tremblay.

„Secretarul general a condamnat acest atac, spunând că este un nou exemplu de suspiciune de încălcare a legilor războiului”, a adăugat ea.

Coordonatorul umanitar al ONU în Ucraina, Denise Brown, a cerut „o anchetă reală pentru suspiciunea de crime de război şi urmărirea penală a suspecţilor”, a continuat purtătoarea de cuvânt.

În timp ce bilanţul acestei lovituri este în prezent de 40 de morţi şi cel puţin 75 de răniţi, „este de aşteptat ca aceste cifre să crească pe măsură ce operaţiunile de salvare continuă”, a ţinuta ea să adauge.

„Peste o mie de persoane sunt fără adăpost din cauza acestui atac”, a mai spus Stéphanie Tremblay, precizând că agenţiile ONU ajută la relocarea acestora, precum şi la distribuirea de pături, haine calde, truse de igienă sau medicamente.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate