duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiPSD ar putea veni la prezidențiale cu candidat din afara partidului

PSD ar putea veni la prezidențiale cu candidat din afara partidului

PSD ar putea veni la prezidențiale cu candidat din afara partidului, cel puțin asta a lăsat să se înțeleagă noul preşedintele executiv al PSD, Paul Stănescu.

Potrivit statutului, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale va fi stabilit prin congres, însă acest candidat poate proveni şi din afara formaţiunii politice. 

„Sigur că sunt multe păreri, eu vă spun ce ne-am propus să punem în CEx-ul de vineri, şi bineînţeles să facem cu personalităţi din partid care vor să candideze la funcţia prezidenţială, dar şi cu alte personalităţi din afara partidului, dacă vor să vină la noi, pentru că în primul rând trebuie să ceri acest lucru, nu te poţi duce să cauţi pe cineva. O să începem să facem studii sociologice cu toată lumea, să vedem cine se plasează cel mai bine. Dar, la noi Congresul va hotărî candidatul la funcţia prezidenţială, nu sondajele, congresul va hotărî persoana care va candida, poate să fie din partid, e posibil să fie şi din afara partidului o personalitate, dar se va hotărî la congres acest lucru. Congres care va fi decis ca dată, cred, vineri, la ora 11”, a declarat Stănescu la Antena 3

Liderul PSD a mai afirmat că este conștient că partidul trece printr-o perioadă dificilă, dar întrucât are forţă, se va mobiliza şi va avea cel mai bun candidat la alegerile prezidenţiale. 

„Eu sunt convins că PSD, şi nu numai eu sunt convins, împreună cu colegii mei, că PSD va fi pe primul loc la alegerile care vor veni. Dumneavoastră vă e greu să credeţi, dar ştiţi bine forţa partidului, (…) partidul se va remonta foarte repede şi toţi colegii au înţeles, fiind un moment dificil, nu e un moment uşor, toţi ne strângem, să fim cu toţii solidari şi sunt convins că ne vom mobiliza, vom avea şi cel mai bun candidat la alegerile prezidenţiale şi ne vom bate până la capăt. Vrem ca PSD sau eventual coaliţia, încă n-am stabilit aceste lucruri, coaliţia să dea cel mai bun preşedinte al ţării pentru următorii ani”, a afirmat Stănescu. 

Acesta a spus că că ştie mai mulţi colegi din partid care doresc să candideze la prezidenţiale, dar nu a dorit să le dea numele.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate