sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiCioloș: PNL semnalizează clar virajul la stânga, prin numirea lui Grindeanu în...

Cioloș: PNL semnalizează clar virajul la stânga, prin numirea lui Grindeanu în fruntea Camerei Deputaților

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a susţinut, marţi, că, în ultimele ore, a devenit „tot mai vizibilă” intenţia unor lideri PNL de a forma o coaliţie cu social-democraţii. Alegerea pesedistului Sorin Grindeanu ca președinte al Camerei Deputaților, în defavoarea Cristinei Prună, propunerea USR, este un ”simbol” a ceea ce urmează, a mai spus Cioloș.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, Cioloş şi-a exprimat speranţa ca în perioada imediat următoare să existe „o discuţie de clarificare” între liderii PNL şi USR, pentru a stabili dacă este posibilă refacerea coaliţiei.

„Eu sper, totuşi, ca PNL să se mai gândească, să se gândească bine la ce duce acest drum şi să avem în perioada imediat următoare o discuţie de clarificare să vedem dacă e şi intenţia lor şi dacă această coaliţie care să modernizeze România e în continuare fezabilă. Altfel, urmează să se nască o alianţă toxică, al cărei scop va fi păstrarea privilegiilor şi piedici pentru dezvoltarea României, pentru că ştim încotro poate să ducă o astfel de alianţă. Am văzut şi care sunt pretenţiile PSD pentru intrarea la guvernare. Ştim ce a făcut PSD câtă vreme a fost la guvernare, deci cam putem intui la ce să ne aşteptăm. Noi am ieşit de la guvernare tocmai pentru că propunerile noastre de reformă şi de modernizare a ţării nu au mers într-un ritm suficient de susţinut”, a transmis el, citat de Agerpres.

Potrivit liderului USR, trebuie luate „de urgenţă” decizii în domeniile sanitar şi energetic, iar refacerea coaliţiei ar fi „soluţia cea mai bună”, deoarece programul de guvernare a fost negociat deja şi a fost agreată o structură a Cabinetului.

„Am crezut ieri, când PNL a anunţat că premierul desemnat îşi depune mandatul, că există o şansă pentru refacerea coaliţiei de modernizare a României. Din păcate, însă, în ultimele ore, vedem tot mai clar că intenţia unor lideri din PNL – şi înţeleg că nu e încă o decizie luată în PNL, dar apare tot mai evident că intenţia unor lideri din PNL este de a se arunca în braţele PSD şi re-formarea unei frăţii a partidelor vechi”, a afirmat Cioloş.

El a menţionat că, prin decizia PNL de a se abţine la vot, PSD a obţinut marţi funcţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor. În opinia sa, acest lucru reprezintă „un semnal, un simbol a ceea ce, probabil, urmează”.

„Astăzi, din păcate, PNL s-a abţinut la votul pentru preşedinţia interimară a Camerei Deputaţilor, unde avea de ales, după ce domnul Roman a fost susţinut de USR pe o perioadă interimară de două săptămâni, între a susţine interimar o candidată de la USR sau pe domnul Sorin Grindeanu de la PSD, cel care a scos o ţară întreagă în stradă, în urmă cu câţiva ani, cu faimoasa Ordonanţă 13”, a completat preşedintele USR.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate