sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiCîțu: În toamnă putem renunța la purtatul măștii, dacă ne vaccinăm cât...

Cîțu: În toamnă putem renunța la purtatul măștii, dacă ne vaccinăm cât mai mulți

Dacă mergem cât mai mulţi să ne vaccinăm, în toamnă putem renunţa la purtatul măștii, a declarat premierul Florin Cîţu care face apel la respectarea noilor măsuri de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

„2 milioane de oameni vaccinaţi anti-COVID, adică 10% din populaţie, până la sfârşitul lunii martie, în România. În acest week-end vom ajunge la primul milion de români vaccinaţi cu prima doză. Sunt veştile bune care trebuie să ne facă să respectăm în continuare măsurile de protecţie. Dacă mergem cât mai mulţi să ne vaccinăm, în toamnă putem renunţa la purtatul măştii. Hai să respectăm noile măsuri, ca să stopăm creşterea numărului de infectări şi să îmbunătăţim situaţia din spitale. Depinde doar de noi să revenim la normalitate!”, a scris Cîţu pe Facebook.

Noile măsuri de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 sunt aplicabile începând de duminică.

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziţie să se pregătească, am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a scris Cîţu pe Facebook.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, joi seară, că în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 trece de 4 la mia de locuitori circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi permisă până la ora 20,00, iar activitatea operatorilor economici se va desfăşura până la ora 18,00.

El a adăugat că, în cazul în care se va depăşi incidenţa de 7,5 la mia de locuitori, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii.

Un număr de 6.516 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 40.000 de teste, a informat, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează sursa citată.

Până vineri, pe teritoriul României au fost confirmate 926.310 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 830.270 au fost declarate vindecate.

La nivel naţional, până la această dată au fost prelucrate 6.609.165 de teste RT-PCR şi 554.286 de teste rapide antigenice.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate