marți, octombrie 3, 2023
AcasăAgenda ZileiConsultări la Cotroceni: A început show-ul „de AUR”

Consultări la Cotroceni: A început show-ul „de AUR”

Diana Şoşoacă, membră a delegaţiei AUR la consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, nu a purtat mască la discuţii, pentru că este bolnavă şi exceptată de la această măsură, fapt pe care l-a probat cu o adeverinţă pe care a prezentat-o la intrarea în Administraţia Prezidenţială.

„Este o mare problemă, pentru că se încalcă drepturi şi libertăţi. Drepturi şi libertăţi ale unor oameni care efectiv sunt exceptaţi de la purtatul măştii. Şi, în condiţiile în care peste 85% din măşti sunt neconforme, este o mare problemă. Noi am respectat protocolul, am respectat absolut toate legile, mi s-a spus că nu pot să intru fără mască şi am arătat adeverinţa. M-au rugat frumos să-mi pun măcar pe gură, am ţinut-o pe gură şi, la sfârşitul întâlnirii cu domnul Iohannis, înainte de a ne despărţi, mi-am dat jos masca”, a afirmat Şoşoacă, după întâlnirea de la Cotroceni.

Consultări la Cotroceni: AUR are o propunere de premier

Pe de altă parte, copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) George Simion a prezentat o propunere de prim-ministru – Călin Georgescu.

„Propunerea AUR pentru postul de prim-ministru, văzând că partidele de pe locul unu, doi şi trei nu au venit cu nume convingătoare, am hotărât noi să propunem ţării un nume de prim-ministru, domnul Călin Georgescu. Aş vrea să mă adresez alegătorilor PSD – dacă sunt mulţumiţi de propunerea pe care PSD a făcut-o şi să facă o comparaţie între Alexandru Rafila, cel care a fost de acord cu închiderea noastră în case şi cu măsuri abuzive împotriva bătrânilor noştri, să-l compare pe Alexandru Rafila cu Călin Georgescu”, a afirmat Simion.

Potrivit lui, Georgescu este recomandat pentru această funcţie de experienţa internaţională, iar cele trei elemente pe care AUR le cere de la conducătorii ţării sunt „să fie patrioţi, iubitori de neam, să fie cinstiţi, integri şi să fie buni profesionişti”.

George Simion a precizat că a discutat cu liderii PSD şi ai PNL, însă AUR nu va participa la nici o coaliţie de guvernare.

„Cu Marcel Ciolacu am discutat la telefon, la fel cum am discutat şi cu liderii PNL. Se pare că toţi au amnezie. Cu liderii celor două partide importante, care au luat 29% şi 25%. Noi vom dialoga şi vom fi deschişi la orice propunere care este în interesul naţiunii române, dar, repet, nu vom lua parte la nici o coaliţie de guvernare politică”, a spus Simion.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate