vineri, mai 24, 2024
AcasăAgenda ZileiCSM a blocat detașarea la UE a unei judecătoare care îi respinsese...

CSM a blocat detașarea la UE a unei judecătoare care îi respinsese lui Dan Voiculescu cererea de anulare a condamnării

Secția pentru judecători a CSM a refuzat detașarea la Uniunea Europeană a judecătoarei Isabelle Tocan, unul dintre cei doi magistrați care au respins contestația în anulare depusă de Dan Voiculescu față de condamnarea la 10 ani de închisoare primită în 2014 în dosarul ICA.

Hotărârea nr. 1175 a fost adoptată în 14 aprilie 2022, dar a fost publicată abia joi, 16 iunie, sub semnătura președintelui CSM, judecătorul Bogdan Mateescu. Au fost exprimate 6 voturi „impotriva”, 2 voturi „pentru”, iar două opțiuni au fost nule, relatează Juri.ro.

Foto: site CSM

Decizia a fost luată ca urmare a solicitării primite de CSM din partea Reprezentanței Permanente a României la UE și viza detașarea la Secretariatul General al Consiliului Uniunii Europene (SGCUE) a judecătoarei Tocan pe o perioadă de doi ani, începând din 16 aprilie 2022, cu posibilitatea prelungirii până la 4 ani.

Secția pentru judecători a CSM a stabilit că SGCUE nu face parte din sistemul instanțelor europene și nici nu se regăsește printre celelalte entități menționate în Legea nr. 303/2004 care precizează unde pot fi detașați magistrații.

În 2015, judecătoarele Isabelle Tocan și Corina Dăescu de la Curtea de Apel București au respins contestația în anulare depusă de Dan Voiculescu față de condamnarea la 10 ani de închisoare în dosarul ICA. Cel de-al treilea magistrat din complet, Dan Lupașcu, a făcut opinie separată – pentru admiterea căii extraordinare de atac și anularea condamnării omului de afaceri.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate