marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiDeclarațiile politicienilor la ieșirea de la urne

Declarațiile politicienilor la ieșirea de la urne

Declarațiile politicienilor la ieșirea de la urne nu s-au lăsat așteptate, astfel că aleșii noștri s-au întrecut în afirmații. 

Klaus Iohannis, președintele României 

„Este o zi importantă şi asta nu v-o spun numai dumneavoastră, jurnaliştilor, ci tuturor românilor: Haideţi la vot!”.

Dan Barna, președinte USR

„Am votat pentru competenţă şi onestitate în Europa. Este un moment în care românii pot să îşi exprime opinia lor, oricare ar fi aceasta pot să şi-o exprime, de aceea mesajul este unul clar şi explicit: veniţi la vot. Cu cât suntem mai mulţi, cu atât România de astăzi, aşa cum este ea, îşi va exprima vocea şi va fi recunoscută. Haideţi la vot, avem mare încredere în România! Legat de Diaspora, am văzut deja fotografiile, am văzut imaginile de la Munchen cu acea coadă pe sute de metri, pe mai multe rânduri. Este un mesaj foarte bun din punctul meu de vedere, pentru că arată că românii, oriunde se află în acest moment, îşi asumă decizia pentru viitorul ţării noastre. Faptul că românii din Diaspora merg la vot, faptul că românii din Diaspora sună acasă şi îşi trimit rudele la vot arată că începe să ne pese”. 

Traian Băsescu, fost președinte al României

„Este un scrutin extrem de important atât prin situaţia în care se află Uniunea Europeană, trebuie să creăm un nou început al Uniunii Europene. Pe de altă parte, pentru România, avem acest referendum convocat de preşedinte în care românii sunt chemaţi să spună dacă vor stat de drept sau nu. De fapt, ăsta e mesajul de fond al întrebărilor, al celor două întrebări şi aici în mod clar trebuie să răspundem pozitiv celor două întrebări, prin prezenţă, de bună seamă. Foarte mulţi nu au acceptat ideea că după 10 ani de funcţionare a unei legislaţii în care s-au văzut şi plusuri, şi minusuri, după 10 ani în care am văzut şi oameni de foarte bună calitate în instituţiile de aplicare a legii, şi oameni de calitate mai slabă, după aceşti 10 ani, nişte modificări trebuie făcute, unele s-au făcut, altele vor trebui făcute în mod categoric. Mai ales cele pe care ni le impun decizii ale Curţii Constituţionale şi directive ale UE, cum este cea cu privire la confiscarea extinsă şi cea cu privire la consolidarea prezumţiei de nevinovăţie”

Lia Olguța Vasilescu, vicepreședinte PSD 

„Am votat pentru a trimite patrioţi în Parlamentul European, pentru eliminarea dublului standard, pentru ca şi românilor să le fie permis ceea e permis în celelalte ţări din UE şi să fie interzis şi în România ceea ce este interzis şi în celelalte ţări. Cred că azi foarte mulţi români se vor prezenta la vot, îi aşteptăm pe toţi, pentru că e un vot foarte important pentru noi. În ceea ce priveşte referendumul, nu am votat. Refuz să particip la o mascaradă, cu atât mai mult că cel care a promovat acest referendum nu a fost în stare să explice întrebările”. 

Eugen Tomac, președinte PMP

„Îmi doresc foarte mult ca, începând de mâine, România să fie mult mai puternică, mult mai vizibilă în Parlamentul European şi pentru acest lucru am dat votul meu. Trebuie să apărăm identitatea europeană, o identitate creştină, pentru că, dincolo de provocări şi de încercări, este esenţial pentru noi, românii, să luptăm pentru mai multă integrare şi pentru unitatea proiectului european. Sunt cele mai importante alegeri de când s-a creat Uniunea Europeană şi cred că este important pentru noi, românii, să dăm acest semnal de apartenenţă puternică la identitatea europeană, pentru că de viitorul Parlament European depind foarte multe, implicit în ceea ce ne priveşte pe noi. Şi cred că România aproape a lipsit cu desăvârşire în ultimii 12 ani din Parlamentul European, pentru că nu s-a auzit nimic semnificativ pentru noi”.

Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE

„Cred că este în interesul nostru să avem oameni care să fie capabili să ne reprezinte, cu experienţă politică îndelungată, pentru că acolo este un loc în care conflictele şi luptele dintre grupurile parlamentare se tranşează în favoarea celor mai buni, celor care ştiu să lupte. Văd că este o participare numeroasă şi acest lucru mă bucură, pentru că înseamnă că este interes pentru aceste alegeri pentru Parlamentul European, care au un rol important şi vor avea un rol şi mai important pe măsură ce fiecare va înţelege că deciziile care se iau în forurile europene ne afectează viaţa noastră, a românilor, de zi cu zi”. 

STIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

 

 

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate