vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiDemersul de revocare a Avocatului Poporului, reluat în cel mai scurt timp

Demersul de revocare a Avocatului Poporului, reluat în cel mai scurt timp

Demersul de revocare a Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului va fi reluat în cel mai scurt timp posibil, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

„În cel mai scurt timp posibil. Depinde şi de partenerii noştri”, a răspuns Orban, la Parlament, întrebat dacă va fi reluat demersul de revocare a Avocatului Poporului.

„Privitor la anumite instituţii de subordonare parlamentară am format nişte grupe de lucru care trebuie să ne prezinte în termen de două săptămâni un plan de acţiune pe fiecare . În unele cazuri este nevoie de modificare legislativă, în unele cazuri, cum este cazul TVR, Radio este suficientă respingerea raportului, dar şi în acest caz am stabilit să ne propunem un plan de acţiune pe care îl vom dezbate în coaliţie şi vom stabili calendarul de acţiune”, a explicat preşedintele PNL, legat de un demers similar si pentru Florin Iordache, preşedintele Consiliului Legislativ.

Pe de altă parte, Orban a mai spus că există o propunere prin care să se revină la vechiul sistem de decontare a unui anumit număr de călătorii pentru studenţi.

„Există o propunere prin care să se revină la vechiul sistem în care să se deconteze un anumit număr de călătorii care sunt efectuate cu scopul deplasării în localitatea în care îşi efectuează studiile studenţii şi nu sistemul de gratuitate totală care a fost introdus de PSD.  Există o astfel de discuţie, care din punctul meu de vedere mi se pare corectă”, a spus Orban, la Parlament.

El a arătat că o decizie va fi luată de Guvern. Orban a mai arătat că s-a stabilit să existe un cuantum minim de 100 de lei al burselor pentru elevi acordate de consiliile locale.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate