vineri, iulie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiDeși e doctor în finanțe, Marinel Rizea, șeful fiscului Ploiești și fost...

Deși e doctor în finanțe, Marinel Rizea, șeful fiscului Ploiești și fost șef al fiscului din București și Ilfov, nu poate justifica 125.000 de euro

Marinel Rizea, directorul general al Finanțelor Publice Ploiești, fost director general al Fiscului din București și, anterior, fost director executiv al Fiscului din Ilfov, nu poate justifica diferența de 125.000 de euro dintre averea dobândită și veniturile realizate oficial în perioada 2014-2018, motiv pentru care Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat, organele de urmărire penală din cadrul Curții de Apel București.

Potrivit unui comunicat de presă al ANI, inspectorii de integritate au constatat ”existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 442.377 Lei și 35.000  Euro între averea dobândită și veniturile realizate de către Rizea Marinel, în perioada 25 februarie 2014 – 31 decembrie 2018”, iar instituția ”a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Rizea Marinel”.

Fostul șef al finanțelor publice din București și Ilfov are o avere impresionantă pentru un funcționar public și nici măcar doctoratul în finanțe nu l-a putut ajuta să-și justifice cum trebuie averea dobândită în timpul serviciului, dacă până și lui i-a dat cu…rest.

Potrivit ultimei declarații de avere, Marinel de la ANAF a reușit să adune 5 terenuri dintre care patru intravilane in Periș (14815 mp), București (667 mp), Bragadiru (2369 mp și 3252 mp) și unul agricol în Periș – Ilfov și o vilă de 380 mp în Periș-Ilfov, plus un apartament în Capitală. În plus, el a înstrăinat două terenuri, unul în Petrăchioaia (22.100 mp) și unul în Clinceni (3870 mp) către Mihai Nicolae Rizea.

În 2017, pe când era șef al fiscului din Capitală, Marinel de la Finanțe a vândut un apartament în București cu 100.000 de euro.

Tot atunci, potrivit declarației de avere din 2018, deținea 100% din acțiunile societății Admir SRL și 50% din cele ale SC Comriz SRL (firmă înființată prin soția sa, Adela) și declarase că a împrumutat firma Admir, ca orice funcționar public (!), cu 1,2 milioane lei, după ce cu doi mai devreme, potrivit declarației din 2016, împrumuturile către cele două firme ale sale totalizau două milioane de lei, soția sa fiind și administratorul firmei Admir SRL.

fragment din declaratia de avere din 2018 a lui Marinel Rizea

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate