marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiDeteriorarea mediului de afaceri, responsabilitatea PSD-ALDE

Deteriorarea mediului de afaceri, responsabilitatea PSD-ALDE

Plecarea unor mari companii din România, cauzată de deteriorarea mediului de afaceri, este responsabilitatea guvernării PSD-ALDE, a eşecului acesteia de a asigura legislaţie stabilă, infrastructură şi forţă de muncă calificată, sunt de părere reprezentanții USR Arad. 

Recent, Nestle anunţa că îşi închide porţile după o prezenţă de 24 de ani în România. O companie care asigură salarii pentru 400 de persoane, taxe locale, impozite şi contribuţii pe salarii, venituri pe orizontală. Două mari companii din domeniul automotive şi-au anunţat închiderea locaţiilor de producţie dintr-un oraş din Arad la finele acestui an. Împreună au 4.000 de angajaţi. O altă companie din domeniul textil şi-a închis porţile în 2018. 

Motivele relocării acestor producători nu sunt reducerea costurilor sau lipsa de personal. Aceste companii nu îşi mută producţia în ţări cu costuri de producţie mai mici (republica Moldova, Ucraina, Albania, Vietnam etc.). Aceste companii îşi mută producţia în Ungaria, care are costuri de producţie în medie cu 5-15% mai mari ca şi în România, iar deficitul de personal este mai ridicat. 

Deteriorarea mediului de afaceri, responsabilitatea PSD-ALDE 

„Din surse foarte legitime vă pot spune că încă din toamna lui 2018 există o mare nemulţumire şi nesiguranţă a companiilor străine/dar şi autohtone legat de guvernarea României, dar mai ales în ceea ce priveşte lipsa de predictibilitate fiscală. Nu mai vorbim de infrastructură, absenţa autostrăzilor fiind un motiv clar pentru care investitorii aleg Ungaria în detrimentul României”, a declarat Vlad Botoş, preşedinte USR Arad. 

Rolul guvernării este să asigure reguli fiscale clare şi predictibile, să construiască infrastructura de care au nevoie întreprinzătorii şi să şcolarizeze populaţia pentru a face faţă cerinţelor unei economii care se dezvoltă rapid. În România nu se întâmplă aşa ceva, în loc să recuperăm decalajul faţă de vestici noi începem să pierdem şi ceea ce am câştigat până acum. 

„Soluţia este o altă guvernare, o clasă politică onestă, orientată spre satisfacerea interesului cetăţenilor. USR va oferi această alternativă, suntem decişi să câştigăm fiecare din alegerile care urmează, deoarece situaţia actuală nu mai poate fi tolerată. România trebuie să se dezvolte, să asigure condiţii decente de viaţă cetăţenilor săi, iar asta nu se va întâmpla cu actualii politicieni”, a mai spus Botoș. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate