duminică, februarie 5, 2023
AcasăAgenda ZileiExterneDictatorul de la Kremlin a făcut pe el: Vladimir Putin a căzut...

Dictatorul de la Kremlin a făcut pe el: Vladimir Putin a căzut în fund, pe scări, și a defecat involuntar și instantaneu (Daily Mail)

Vladimir Putin ar fi căzut pe scări la reședința sa oficială, miercuri seara, lovindu-se dur la coccis (noadă) și făcând pe el, involuntar și instantaneu, potrivit administratorului unui canal de Telegram care susține că citează surse din rândul gărzilor sale de corp, anunță tabloidul britanic Daily Mail.

Liderul rus în vârstă de 70 de ani, a cărui sănătate s-a deteriorat vizibil de când a declanșat războiul în Ucraina, ar fi alunecat miercuri seară în timp ce obora scările locuinței sale din Moscova, susține canalul de Telegram SVR.

Putin ar fi căzut și alunecat cinci trepte, aterizând pe coccis (noadă), apoi s-a rostogolit pe o parte și a mai alunecat pe încă două trepte. Impactul puternic l-a făcut să „defecheze involuntar” din cauza „cancerului tractului gastrointestinal”, potrivit sursei citate.

Canalul General SVR a postat actualizări despre starea de sănătate a lui Putin de la începutul războiului, deși nu a furnizat nicio dovadă care să-și susțină afirmațiile sau dovada că are într-adevăr legături cu gărzile de corp ale lui Putin.

Într-o postare de pe 1 decembrie, canalul General SVR a anunțat:

Coborând scările, Putin s-a împiedicat și a căzut până la a cincea treaptă, după care a căzut pe o parte și a alunecat în jos câteva trepte. Incidentul a avut loc în fața gărzilor de corp ai președintelui, care au reacționat rapid și s-au repezit în ajutorul lui Putin. Trei ofițeri de securitate l-au ajutat pe președinte să ajungă la cea mai apropiată canapea și i-au chemat pe medicii care sunt de gardă la reședință.

Medicii au sosit în câteva minute, dar nu l-au putut examina imediat pe președinte.

Putin suferă de cancer al tractului gastrointestinal, în urma căruia are deja probleme serioase cu digestia și, ca urmare a căderii, după cum s-a dovedit, lovitura principală a fost în zona coccisului, ceea ce i-a provocat probabil dureri mari, provocându-i defecare involuntară.

Dacă Putin obișnuia să poarte lenjerie specială impermeabilă cu efect absorbant, acum neglijează aceste măsuri de precauție.

Înainte de examinare, medicii l-au escortat pe președinte la baie și l-au ajutat să se spele.

După o examinare completă, a fost diagnosticată o vânătaie în zona coccisului și a țesuturilor moiNimic critic nu a fost diagnosticat, starea președintelui era stabilă la venirea nopții, se poate deplasa singur și nu acuză decât dureri în zona coccisului când stă în șezut, iar asta e singurl lucru care îl îngrijorează pe Putin.

Vânătăile au fost tratate peste noapte cu analgezice.

Urmează să fie efectuată o anchetă pentru a afla ce a provocat „căderea”. Poartă încălțăminte specială, chiar și acasă, cu strat anti-alunecare, iar scările din reședință sunt considerate „sigure”. După cum se dovedește, toate măsurile de precauție sunt în zadar când ești enervat”, mai arată sursa citată.

În ciuda acestor informații, Putin a fost filmat și fotografiat făcând un tur al unui laborator din Moscova a doua zi, fără semne aparente de rănire, susține Daily Mail.

Speculațiile cu privire la sănătatea lui Putin au luat amploare de când a ordonat trupelor să treacă granița cu Ucraina pe 24 februarie.

El a apărut instabil în timpul aparițiilor publice, inclusiv la întâlnirile cu alți lideri mondiali, când își frământa în mod neobișnuit mâinile și picioarele.

Înaintea unei întâlniri cu dictatorul din Belarus Alexander Lukașenko la începutul războiului, mâna lui a fost văzută tremurând, un semn aparent că ar suferi de Parkinson, după cum ar fi dezvăluit și câteva documente secrete de la serviciile de informații din Rusia, citate de The Sun.

Într-o altă fotografie Putin a fost văzut strângând puternic marginea mesei de parcă ar încerca să se oprească din tremurat.

Și mersul lui a stârnit suspiciuni, după ce ar fi fost văzut schopătând.

Între timp, regizorul Oliver Stone, care a a primit acces fără precedent la Vladimir Putin, pentru un documentar din 2017, a declarat, de asemenea, că credea că Putin are cancer, dar l-a învins.

Aproximativ în aceeași perioadă, revista New Lines a susținut că a obținut o înregistrare a unui oligarh rus – pe care nu l-au numit – care spunea că Putin era „bolnav de cancer de sânge”.

Cu doar o lună mai devreme, un site de investigație rus numit Proekt a declarat că a obținut documente care dovedesc că Putin călătorește cu o echipă mare de medici.

Printre aceștia s-au numărat un specialist în resuscitare, un specialist în tratarea traumatismelor violente și un specialist în cancer.

De asemenea, președintele rus a dispărut frecvent din vizorul publicului zile întregi, fără nicio explicație oferită vreodată.

În 2015, el a dispărut timp de 10 zile, ceea ce i-a determinat pe unii să meargă până la a sugera că a murit.

În 2017,  mulți nu au mai știut nimic despre el timp de opt zile, apoi a avut o altă absență de două zile în 2018, în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale.

Cu acea ocazie, Kremlinul a fost nevoit să admită că președintele a fost „răcit”.

Kremlinul a negat în mod constant informațiile potrivit cărora Putin are o stare de sănătate precară, mai ales de când a început războiul din Ucraina.

Și nicio dovadă fermă nu a apărut vreodată care să sugereze că el este grav bolnav.

Bill Burns, directorul CIA, a fost întrebat la un forum de securitate în iulie despre sănătatea lui Putin și a negat că este ceva în neregulă cu el.

„Din câte putem spune, el este prea sănătos”, a spus Burns reporterilor, adăugând însă că aceasta nu este o poziție oficială a serviciului.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate