luni, februarie 6, 2023
AcasăAgenda ZileiDin cauza lipsei de buget pe 2019, câteva categorii sociale deja suferă

Din cauza lipsei de buget pe 2019, câteva categorii sociale deja suferă

Din cauza lipsei de buget pe 2019 în România, câteva categorii sociale deja suferă, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă. 

Primii care suferă pentru că România nu are aprobat bugetul pe 2019 sunt cei din mediul privat, pentru că nu ştiu, în acest moment, ce noi taxe şi impozite pot apărea prin acest proiect de buget şi nu îşi pot face planurile de afaceri pentru 2019. 

„Este o situaţie inadmisibilă (faptul că România nu are adoptată legea bugetului pe anul 2019 – n.r.), în condiţiile în care România preia şi Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi ne face de râs în faţa partenerilor noştri europeni, unde Guvernul României va trebui să conducă dezbaterile despre noul exerciţiu financiar al UE, în condiţiile în care nu este în stare, la începutul anului, să prezinte bugetul propriei ţări. Aşa ceva nu cred că s-a mai întâlnit la nivel european, este o situaţie fără precedent la nivelul UE şi cel mai grav este că în acest moment sunt câteva categorii sociale care deja suferă ca urmare a faptul că nu avem un buget”, a declarat Dancă.

Zilele trecute, PNL a depus, la sediul Avocatului Poporului, solicitarea de sesizare a Curţii Constituţionale asupra OUG 114/2018. 

„Mai sunt apoi angajaţii din sectorul public, care nu ştiu dacă bugetele instituţiilor unde lucrează sunt suficiente pentru acoperirea salariilor până la finalul anului şi, nu în ultimul rând, vorbim chiar de pensionari, cei care în mod clar de la 1 ianuarie nu beneficiază de indexarea pensiilor cu formula din legea actuală, respectiv aceea de creştere cu rata inflaţiei şi a jumătate din rata de creştere a salariului mediu, respectiv cu 9%. Astea sunt lucruri certe şi faptul că nu avem un buget în acest moment arată nu doar incompetenţa Guvernului, ci şi faptul că sunt disperaţi pentru că nu ştiu cum să închidă bugetul pentru 2018 în ţinta de deficit bugetar de 3%, conform obligaţiilor europene”, a mai spus reprezentantul liberalilor. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate