sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiDNA îl ”asfaltează” din nou pe Nelu Iordache: omul de afaceri a...

DNA îl ”asfaltează” din nou pe Nelu Iordache: omul de afaceri a fost săltat de procurori dintr-un avion care urma să-l ducă la Roma

ACTUALIZARE 18:00: Omul de afaceri a părăsit sediul DNA după aproape cinci ore de audieri. La ieșire, Nelu Iordache le-a declarat jurnaliștilor că este vorba despre „un dosar mai vechi, din 2017”, legat de compania Romstrade. Totodată, Nelu Iordache a negat că ar fi dat mită sau că ar fi făcut vreun denunţ.

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost ridicat miercuri de procurori, din Aeroportul Otopeni și dus la DNA, unde este audiat într-un nou dosar de corupţie. Potrivit unor surse judiciare, el ar fi suspect de trafic de influență și dare de mită într-un dosar legat de achiziții publice.

Nelu Iordache se afla într-un avion aparținând companiei Ryanair, care urma să decoleze la orele 9.45, cu destinația Roma. Căpitanul aeronavei a oprit zborul la cererea autorităților, anunțând că acesta are ”o problemă” cu actele. Ulterior, Nelu Iordache a fost dat jos din avion, urcat într-o mașină și dus la sediul DNA.

Cunoscut ca fiind unul dintre ”regii asfaltului” din România, pentru afacerile extrem de profitabile din infrastructura rutieră, făcute cu statul, prin firma Romstrade, Nelu Iordache are de mai multă vreme probleme cu legea.

În urmă cu cîteva luni el a fost condamnat de  Tribunalul București la la 12 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu 2 milioane euro. Decizia nu este definitivă.

Cu un an și jumătate în urmă, în ianuarie 2020, el a fost achitat de Curtea de Apel București într-un alt dosar de corupție, deschis în 2014, privind lucrări de modernizare a 148 de kilometri din DN 67C Transalpina, în cadrul unui contract finanțat de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.

Nelu Iordache este trimis în judecată în alte 3 dosare aflate în diverse stadii pe rolul instanţelor.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate