vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiDosarul 10 august: Stelian Ion spune că nu poate interveni

Dosarul 10 august: Stelian Ion spune că nu poate interveni

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, nu poate interveni în dosarul 10 august, afirmând că este foartegrav să se întâmple acest lucru.

„Potrivit legii, ministrul Justiţiei nu poate interveni, ar fi foarte grav să se întâmple aşa şi ar fi foarte grav să avem o lege care să permită să intervină în dosare aflate în curs de soluţionare în urmărirea penală sau în instanţele de judecată. Deci, dacă există vreo aşteptare din partea cuiva, în sensul în care ministrul Justiţiei ar putea interveni în vreun fel în acest dosar, le spun foarte clar că nu se poate întâmpla, şi foarte bine că nu e aşa, altfel am avea o reîntoarcere în nişte vremuri pe care nu ni le amintim cu plăcere”, a spus Stelian Ion.

Potrivit lui, răspunsurile în acest caz ar trebui să vină exclusiv din partea sistemului judiciar.

„Exact în această linie vreau să vă reamintesc că ieri am participat la o şedinţă a CSM, în care am ridicat problema de a veni sistemul judiciar cu un răspuns faţă de situaţia creată. S-a înţeles că opinia publică aşteaptă un răspuns mai ales din partea sistemului judiciar – o solicitare în care să primim un astfel de răspuns şi după verificarea Inspecţiei Judiciare a fost admisă de către CSM, lucru pe care-l consider pozitiv”, a mai spus Stelian Ion.

Ministrul Justiției este de părere că, ar putea exercita, potrivit legii, un control prin procurori anume desemnaţi cu privire la activitatea generală a procurorilor, pentru că nu poate interveni în dosare.

„De-a lungul timpului, am observat că multe dosare au avut o soartă nu tocmai fericită, s-au împotmolit de-a lungul anilor, prin nişte mecanisme care trebuie verificate foarte atent şi care trebuie înlăturate – printr-un gen de declinări de competenţă dintr-o parte în alta, printr-un gen de smulgere a dosarelor de la o direcţie sau alta a Parchetelor şi lucrul acesta nu e deloc de bun augur”, a afirmat Stelian Ion.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate