marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiDosarul Teldrum, nesoluționat pentru că acuzații vor să asculte interceptările

Dosarul Teldrum, nesoluționat pentru că acuzații vor să asculte interceptările

Dosarul Teldrum este încă nesoluționat pentru că acuzații vor să asculte interceptările, a declarat șeful Direcției Naționale Anticorupție, Crin Bologa, în conferința de prezentare a bilanțului de activitate pentru anul 2020.

Aceasta pare să fie explicația pentru care nu a fost dată  o soluție în dosarul Teldrum în care e investigat fostul lider PSD, Liviu Dragnea, încă din 2017.

„Am întrebat-o pe doamna procuror (n.r – Alexandra Lăncrăjan) și se pare că există foarte multe cereri de administrare a probelor. S-au administrat probe în timpul urmăririi penale in rem, în timpul urmăririi penale in persona, acum s-a pus în mișcare acțiunea urmăririi penale față de unele persoane”, spune Bologa.

Potrivit lui, s-a cerut acum să se audieze de către părțile din dosar toate interceptările din această cauză, care sunt zeci, sute de ore de interceptări, nu știu detalii, dar în fiecare zi părțile din dosar audiază interceptările administrate în cauză, că au legătură, că nu au legătură, vor să audieze totul și li se dă la dispoziție timpul necesar.

Șeful DNA a mai explicat că procurorul de caz nu își dorește să fie acuzat că nu respectă drepturile părților și că permite apărării să își desfășoare atribuțiile în acest dosar.

„Se lucrează, dosarul nu este lăsat în nelucrare, dar se administrează probe în continuare”, a subliniat procurorul șef al DNA.

În octombrie 2019, fostul șef interimar al DNA, Călin Nistor, declara că dosarul ar putea ajunge pe masa judecătorilor cel mai târziu în luna decembrie a aceluiași an, potrivit G4Media.ro

Liviu Dragnea este inculpat în dosarul Teldrum (încă nesoluționat) pentru constituire a unui grup infracţional organizat, două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, instigare la infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participaţiei improprii.

Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele lui Liviu Dragnea pe 13 noiembrie 2017 pentru infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate