duminică, iunie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiDouă noi cazuri de coronavirus în România. Număr total: 17

Două noi cazuri de coronavirus în România. Număr total: 17

Autoritățile au raportat două noi cazuri de coronavirus în România, numărul total ajungând la 17, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Pacientul de la Spitalul de Urgenţă „Dimitrie Gerota” din Bucureşti depistat ca fiind pozitiv la virusul COVID-19 prezintă o stare generală stabilă şi afirmă că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim.

„Bărbatul a fost internat în data de 5 martie a.c. având o simptomatologie total diferită faţă de definiţia de caz pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observaţie să solicite, astăzi, efectuarea testului pentru COVID-19. Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI, are 60 de ani şi prezintă o stare generală stabilă. Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim”, precizează GCS.

Două noi cazuri de coronavirus în România

Având în vedere perioada petrecută în spital de pacient, la nivelul unităţii medicale au fost dispuse următoarele măsuri:

  • a fost declanşată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacţilor direcţi, în special din rândul personalului spitalului;
  • a fost dispusă restricţionarea accesului în spital, dar şi ieşirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcţie de ancheta epidemiologică, să înceapă testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani;
  • celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu şi sub supraveghere medicală. 

Pacientul este în curs de a fi transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti.

„De asemenea, în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., a fost confirmată infecţia cu coronavirus în cazul unei femei de 73 de ani, din Buzău, care a sunat la 112 în cursul zilei de ieri după ce a manifestat stare febrilă, greaţă, disconfort digestiv. Femeia a fost preluată de ambulanţă, de la domiciliu, cu izoleta şi internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă, în locul special amenajat pentru astfel de situaţii”, spun reprezentanții GCS.

Persoana a fost testată pentru gripă, rezultatul fiind negativ, fapt pentru care au fost prelevate probe pentru noul coronavirus (COVID-19), testul rezultat fiind pozitiv. Femeia de 73 de ani a revenit în ţară din regiunea Rimini (Italia) în 2 martie a.c., dată la care respectiva regiune era considerată neafectată.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate