joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiJustițieDroguri la filtru: AURolacul Gheorgheosu, purtător de cuvânt al AUR, prins cu...

Droguri la filtru: AURolacul Gheorgheosu, purtător de cuvânt al AUR, prins cu droguri la filtrul SPP de la intrarea în Parlament

Purtătorul de cuvânt al AUR, Mircea Gheorgheosu, angajat al Senatului, a fost prins joi dimineață de către ofițerii SPP cu un pliculeț de cannabis asupra lui, în timp ce încerca să intre în Parlament.  AURolacul este expert de comunicare și membru al partidului condus de George Simion și Claudiu Târziu.  În timpul percheziției corporale, Gheorgheosu a declarat că substanța din pliculeț este marijuana și o folosește pentru consumul propriu.

Poliția Capitalei a transmis că Secția 17 a fost sesizată de SPP, iar substanța găsită asupra angajatului din Parlament a fost trimisă spre examinare:

”În data de 26 august 2021, poliţişti din cadrul Secţiei 17 au fost solicitaţi de SPP să se prezinte la unul din punctele de acces ale clădirii Parlamentului, unde a fost identificat un bărbat ce avea asupra sa un plic ce a ridicat suspiciuni. Lucrarea întocmită a fost transmisă unităţii competente material, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti, la acest moment fiind in instrumentarea DIICOT – Structura Centrală”, a transmis vineri Poliţia Capitalei.

AUR(olacul) Gheorgheosu urmează să fie cercetat pentru posesie de substanțe stupefiante în vederea consumului propriu și riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani, sau amendă, potrivit art. 4 din Legea 143/2000, care prevede că „producerea, cultivarea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Co-preşedintele AUR George Simion a reacţionat în legătură cu faptul că purtătorul de cuvânt al partidului, Mircea Gheorgheosu, a fost prins de SPP cu canabisul la plic. El a precizat că acesta nu va fi cu siguranţă propunerea de premier a formaţiunii, informează News.ro.

”Aşteptăm desfăşurarea anchetei şi apoi ne vom pronunţa. Cu siguranţa domnul Gheorgheosu nu va fi propunerea noastra pentru prim-ministru”, a afirmat George Simion, făcând trimitere la trecutul tenebros și penal al premierului Florin Cîțu.

Dealtfel, George Simion, liderul AUR(olacilor) a militat pentru legalizarea ”cânepei românești”, potrivit G4Media.

El ar fi declarat, în mai multe rânduri, că susține consumul de cannabis în scop medicinal și, într-un video rostogolit pe rețelele de socializare înainte de alegerile parlamentare din 2020, Simion deplângea soarta cultivatorilor de cânepă românească, spunând că în Europa ea poate fi cultivată, dar în România nu. Simion a fost promovat și pe pagina de Facebook ”Legalizăm”, care susține consumul recreativ de cannabis.

George Simion, în lanul de cânepă (2020)

”George Simion, un tânăr politician, fondatorul partidului Alianța pentru Unirea Românilor – AUR , ne vorbește despre problemele pe care le întâmpină cultivatorii de cânepă din România. În speranța că anul acesta va ocupa un loc în Parlament, îi cerem lui George să nu uite și de scopurile recreative ale canabisului. Totodată vă rugăm pe voi să semnați petiția www.legalizam.ro, pentru a le arăta tuturor Parlamentarilor, nu doar lui George, că sunt mulți votanți care sunt interesați de legalizarea canabisului”, arată o postare din 12 august 2020 de pe site-ul legalizăm.ro, potrivit G4Media.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate