miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiDublarea alocației la copii se face cu concedierea bugetarilor în plus

Dublarea alocației la copii se face cu concedierea bugetarilor în plus

Dublarea alocației la copii se face cu concedierea bugetarilor în plus, a lăsat să se înteleagă liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Florin Roman.

Acesta a spus că a luat decizia de a nu vota în plen proiectul PSD care vizează dublarea alocaţiilor pentru copii, adăugând că pentru aplicarea acestei legi trebuie reduse cheltuielile cu acei bugetari care sunt în plus în administraţia publică centrală.

„A fost decizia mea ca lider de grup, nu am dorit să votăm un proiect neavând un punct de vedere de la Guvern şi vreau mai întâi sa discutăm cu membrii Guvernului să găsim cele mai bune soluţii. Noi am şi propus nişte soluţii pentru aplicarea acestei legi, trebuie să tăiem cheltuielile bugetare cu acei bugetari care sunt în plus în administraţia publică centrală, să reducem cheltuielile materiale, pentru că în luna decembrie, când noi încercăm să închidem bugetul, unele autorităţi achiziţionează maşini de lux şi imobile şi dacă vom reuşi să identificăm toate aceste derapaje de la ceea ce înseamnă o linie bugetară corectă, cu siguranţă vom reuşi să găsim soluţii”, a declarat Florin Roman.

De asemenea, cu privire la atacarea la CCR a acestui proiect legislativ, Roman a spus că sunt două tipuri de variante pe care le are la îndemână în cazul legilor care au trecut fără punctul de vedere al Guvernului şi fără fişe fiscale.

„Analizăm toate situaţiile, însă ceea ce ne dorim este să nu ne scape cei care fac cheltuieli din banii publici. Nu cred că vom fi în situaţia să ajungem acolo, eu sper să găsim soluţii până la acest moment”, a mai spus liberalul.

Potrivit proiectului, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:

  • a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin.(3);
  • c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate