sâmbătă, august 13, 2022
AcasăAgenda ZileiDumitru Dragomir a fost achitat definitiv pentru evaziune și delapidare

Dumitru Dragomir a fost achitat definitiv pentru evaziune și delapidare

Dumitru Dragomir a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală, în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal. Dragomir a fost singurul inculpat achitat de Curtea de Apel Bucureşti în acest dosar. 

Fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a fost condamnat, inițial, la şapte ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti pentru delapidare şi evaziune fiscală, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a admis marţi apelul şi a decis achitarea lui. 

Restul de 42 de inculpaţi au primit pedepse cuprinse între 1 an închisoare cu suspendare şi 7 ani închisoare cu executare. Mai mult, cei găsiți vinovați sunt acum obligați să plătească despăgubiri de peste 13 milioane de lei. 

Dumitru Dragomir a fost achitat… într-un final 

În urmă cu 4 ani, Dragomir a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pentru evaziune fiscală, delapidare, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani – infracţiuni ce ar fi avut drept urmare şi diminuarea corelativă a patrimoniului Ligii cu suma de aproximativ 2,8 milioane de euro. 

În cursul lunii iunie 2011, Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al LPF, i-a determinat, cu intenţie, pe membrii Adunării Generale a Ligii să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL, în vederea vânzării drepturilor de televizare aferente pachetelor 3, 4, 5, 6, 7 şi 9 pentru sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, cunoscând faptul că prestaţiile înscrise în contractul de mandat respectiv nu aveau să fie executate în fapt (aceste prestaţii nemaiputând fi, de altfel, executate, întrucât oferta SC RCS&RDS SA fusese deja depusă). 

Potrivit Parchetului, în urma încheierii contractului de mandat nr. 2.963/27.06.2011, în perioada 2011 – 2013, inculpatul Dumitru Dragomir a plătit, în mod succesiv, în numele LPF, în contul SC Capital Properties SRL un comision în sumă totală de 12.102.648 lei – în trei tranşe eşalonate pe trei ani – respectiv 2011, 2012 şi 2013. 

Activitatea presupus infracţională desfăşurată de Dumitru Dragomir ar fi avut drept urmare şi diminuarea corelativă a patrimoniului LPF cu suma de aproximativ 2.800.000 euro. „De asemenea, în cursul anului 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al LPF, a înregistrat în documentele contabile ale Ligii, precum şi în celelalte documente legale (declaraţii fiscale) operaţiuni fictive constând în achiziţii nereale de servicii în valoare de 3.250.800 lei de la SC Capital Properties SRL, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi cauzând un prejudiciu estimat bugetului de stat în cuantum total de 1.300.320 lei”, mai spun procurorii. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate