joi, iulie 25, 2024
AcasăAgenda ZileiDupă vizita la Moscova, ungurul putinist Viktor Orban s-ar afla în drum...

După vizita la Moscova, ungurul putinist Viktor Orban s-ar afla în drum spre China (media)

Premierul maghiar Viktor Orban, proaspăt întors dintr-o călătorie controversată la Moscova, ar putea fi pe drum spre Beijing, a scris duminică, pe 7 iulie, un site media maghiar, citat de rferl.org. Guvernul de la Budapesta nu a confirmat informația.

Portalul de știri maghiar 444.hu scrie că site-urile de urmărire a zborurilor arată o aeronavă Dassault Falcon 7X a guvernului maghiar pe drum de la Budapesta la Beijing – este vorba despre un avion care ar fi adesea folosit pentru a-l transporta pe prim-ministru. Potrivit aceleiași surse, aeronava va ajunge în în China în zorii zilei de luni.

În ultimele zile, Viktor Orban a călătorit în Ucraina și a purtat discuții cu președintele Volodimir Zelenskyi, iar apoi, ca o surpriză, a mers la Moscova , unde a vorbit cu dictatorul terorist Vladimir Putin timp de mai bine de trei ore. Apoi a zburat în Azerbaidjan pentru un summit informal al Organizației Statelor Turcice. Pe drum, a dat un interviu editorului-șef al unei publicații elvețiene aflat în avion și despre, printre altele, călătoria sa secretă la Moscova. El a spus că aceasta a fost organizată în secret, dar vizita a ieșit la iveală în urma cererii de permisiune a folosirii spațiului aerian din Polonia. De asemenea, Orban a mai sugerat că ne putem aștepta la mai multe surprize în ceea ce privește programul său, încă de luni.

Viktor Orban, care deține președinția rotativă a UE, a fost puternic criticat de liderii UE pentru călătoria sa de vineri, 5 iulie, la Moscova, unde s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin – premierul ungar a numit această întâlnire „un efort de a pune capăt războiului dintre Rusia și Ucraina”.

Bruxelles-ul și Ucraina au spus că Orban nu a vorbit în numele UE sau Kievului.

Președintele chinez Xi Jinping a vizitat Ungaria în mai.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate