marți, iulie 16, 2024
AcasăAdministrație publicăFirea se plânge că nu este lăsată să-i testeze pe bucureșteni de...

Firea se plânge că nu este lăsată să-i testeze pe bucureșteni de coronavirus

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se plânge că nu este lăsată să-i testeze pe bucureșteni de coronavirus și vorbește despre o blocadă privind proiectul referitor la testarea COVID-19. 

„Noi ne-am dorit ca acest proiect să se realizeze în Municipiul Bucureşti, ne-am pregătit, avem toate testele necesare atât Primăria Capitalei, cât şi primăriile de sector, avem cadrele medicale pregătite, avem punctele unde să se realizeze aceste testări, întreg circuitul medical, din păcate, blocada există şi nu aş mai fi făcut declaraţii publice pe acest subiect dacă nu aş fi observat că ceea ce este interzis în Bucureşti, este permis în alte municipii. Este foarte dureros să vezi cum DSP-urile din alte judeţe colaborează cu autorităţile publice locale, cu primării, Consilii Judeţene, avizează aceste testări ale populaţiei şi pentru screening, dar şi pentru a afla nu doar cum a circulat virusul în comunitate, ci şi situaţia la zi, iar, din păcate, ceea ce e permis în alte zone ale ţării, în Bucureşti este blocat”, a spus Firea, la şedinţa CGMB.

Aceasta cere ca autoritățile să-și relaxeze modul de a gândi. 

„Cred că, odată cu înaintarea spre situaţia în care, de pe 15 mai, se anunţă de la nivel oficial anumite măsuri de relaxare, ar trebui să se relaxeze şi modul de a gândi al unor autorităţi care nu au înţeles până la urma faptul că noi toţi suntem în sprijinul cetăţenilor. Noi venim cu acest proiect, care s-a aplicat cu mult succes în Europa şi în SUA”, a mai spus Firea. 

Potrivit ei, ea face o constatare şi are o mare amărăciune şi un regret că ceea ce s-a blocat la Bucureşti e acum permis în alte zone ale ţării şi bravo lor! Bravo tuturor primarilor şi tuturor preşedinţilor de Consilii Judeţene care vor începe această testare, în special în zonele aglomerate şi foarte grav pentru Bucureşti că noi suntem în continuare blocaţi de birocraţie şi de persoane care nu înţeleg faptul că am intrat într-o nouă etapă şi acum nici nu mai poate să existe scuza că nu a trecut suficient timp de la debutul pandemiei şi acest screening în populaţie nu ar fi eficient, pentru că nu putut să circule corespunzător şi într-un timp în care să poată să fie evaluat coronavirusul de tip nou în comunitate”, a declarat Firea.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate