sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAdministrație publicăFoame mare la PSD: Ciolacu vrea colacii ”României eșuate” a lui Cîțu

Foame mare la PSD: Ciolacu vrea colacii ”României eșuate” a lui Cîțu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că a finalizat textul moțiunii de cenzură numită ”România eșuată-recordul fantastic al guvernului Cîțu”, document pe care îl va depune săptămâna viitoare în Parlament.

„Astăzi am finalizat textul moţiunii de cenzură la adresa celei mai dezastruoase guvernări din ultimii 30 de ani. Este textul cu care vom pleca să negociem cu alţi parlamentari decât cei ai PSD şi textul pe care îl vom prezenta partenerilor sociali” – a anunțat liderul PSD, în cadrul unei conferințe de presă.

El a enumerat mai multe motive populist-sforăitoare pentru care guvernul Cîțu trebuie să plece ca să facă loc prea-cinstiților pesediști, care n-au fost încă săltați sau condamnați de procurori

„Guvernul Cîţu trebuie să plece pentru că şi-a bătut joc de şansa României de a reveni după criza sanitară şi cea economică. Singurul scop real în PNRR a fost să încerce să dospească miliarde de euro pentru firmele de consultanţă sau firmele de casă ale PNL sau USR. Guvernul Cîţu trebuie să plece pentru că a ratat total campania de vaccinare. 25% din populaţie a fost vaccinată cu cel puţin o doză în România, când media europeană este de 50% şi ne aflăm pe locul 25 din 27 de ţări europene. Acestea sunt motivele pentru care Guvernul trebuie să plece.

El a mai spus că imediat după conferinţa de presă va avea întâlniri cu aripa sindicală, iar apoi cu cea IMM-istă a PSD, pentru a crea susținerea de mase a moțiunii

”Voi avea o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor, iar în următoarele zile o să am întâlniri cu reprezentanţii patronatelor, IMM-urilor, astfel încât această moţiune de cenzură să aibă o susţinere cât mai largă în societate. Vom continua în paralel să avem discuţii cu toţi parlamentarii sau grupuri parlamentare care doresc să susţină această moţiune de cenzură”, a declarat Ciolacu.

„În cazul în care moţiunea de cenzură va trece, îi anunţ pe parlamentarii PSD că va urma o sesiune extraordinară de numire a altui Guvern”, a povestit Ciolacu.

 

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate