sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiForțele ruse de ocupație din estul Ucrainei au încălcat, luni, de 10...

Forțele ruse de ocupație din estul Ucrainei au încălcat, luni, de 10 ori, acordul de încetare a focului. Mercenarii lui Putin au rănit 7 militari ucraineni.

Forțele ruse de ocupație din estul Ucrainei au încălcat, luni, de zece ori, acordul de încetare a focului încheiat pe 22 iulie 2020 în cadrul Grupului de contact tripartit. De la începutul zile, au fost înregistrate 10 acțiuni de luptă ale rușilor împotriva armatei ucrainene, informează agenția ucraineană de știri, Ukrinform, citând un raport al biroului de presă al Ministerului Apărării din Ucraina.

În urma bombardamentelor inamice, au fost răniți șapte luptători ucraineni, patru dintre ei fiind atinși de șrapnele.

„Ignorând acordurile încheiate la 22 iulie 2020 în cadrul Grupului de contact tripartit, forțele de ocupație ruse continuă să încalce încetarea focului. De la începutul zilei, au fost înregistrate 10 încălcări ale încetării focului ”, se precizează în comunicatul de presă.

În apropierea așezării Vodiane, de lângă Donetsk, separatiștii ruși au tras cu rachete antitanc și lansatoare de grenade antitanc, iar lângă Avdiika, ocupanții ruși au tras asupra pozițiilor ucrainene cu mitraliere antitanc de calibru mare și lansatoare de grenade antitanc. Și în zona Prychepylivka, forțele armate ale Federației Ruse au tras asupra pozițiilor ucrainene cu lansatoare de grenade antitanc.

”Pe de altă parte, înspre satul Halytsynivka, inamicul a folosit obuziere de de 122 mm, lângă Opytny, au tras cu mortiere de calibru 82 mm, lângă Starognativka mercenarii ruși au tras în pozițiile armatei ucrainene cu tunuri de 122 mm și mortiere de calibru 120 și 82. În zona așezării Pivdenne, rușii au tras cu mitraliere și lansatoare de grenade antitanc de mână, precum și mitraliere de calibru mare, și lângă Vodyany în Marea Azov au tras asupra cu lansatoare automate de grenade” – anunță Ukrinform.

În plus, în regiunile Donetsk și Luhansk au fost înregistrate zborurile a două drone rusești Orlan – 10, care au depășit linia de demarcație.

Partea ucraineană a informat OSCE, prin mecanismul de coordonare stabilit, despre acțiunile forțelor armate ale Federației Ruse și ale mercenarilor lor.

Anterior, pe 25 iulie, au fost înregistrate 11 încălcări ale acordului din iulie anul tecut, de către ocupanții ruși.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate