joi, iulie 25, 2024
AcasăAgenda ZileiGenocidul israelian: În Gaza mor copii din cauza unei ''campanii de înfometare''...

Genocidul israelian: În Gaza mor copii din cauza unei ”campanii de înfometare” duse de Israel (experţi ONU)

Experţii în drepturile omului ai ONU au acuzat marţi Israelul că duce o „campanie de înfometare ţintită” care a determinat moartea unor copii în Fâşia Gaza, relatează AFP.

„Campania de înfometare intenţionată şi ţintită dusă de Israel împotriva poporului palestinian este o formă de violenţă genocidară şi a antrenat foamete în întreaga Fâşie Gaza”, au afirmat zece experţi independenţi ai ONU într-un comunicat, evocând recenta moarte a trei copii din cauza „malnutriţiei şi a lipsei de acces la îngrijiri medicale adecvate”.

„Treizeci şi patru de palestinieni au murit de malnutriţie începând din 7 octombrie, majoritatea fiind copii”, au adăugat experţii, care au fost numiţi de Consiliul ONU pentru drepturile omului, dar nu s-au exprimat în numele ONU.

ONU nu a declarat oficial foamete în Fâşia Gaza, dar în opinia experţilor citaţi, între care se află şi raportorul special al ONU pentru dreptul la alimentaţie, Michael Fakhri, „nu există nicio îndoială” că teritoriul se confruntă deja cu foametea.

Misiunea israeliană pe lângă ONU de la Geneva a contestat vehement aceste afirmaţii, acuzându-i pe „Fakhri şi pe numeroşi aşa-zişi experţi care i s-au alăturat” că sunt „obişnuiţi ai dezinformării şi sprijinului pentru propaganda Hamas”.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate