joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiGuvernul Dăncilă a picat! Moțiunea de cenzură a trecut

Guvernul Dăncilă a picat! Moțiunea de cenzură a trecut

Guvernul Dăncilă a picat, după ce moțiunea de cenzură propusă de Opoziție a trecut cu 238 voturi „pentru”. PSD a pierdut puterea! 

Moţiunea „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost semnată de 237 de parlamentari PNL, USR, PMP, Pro România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi doi de la PSD. Pentru a fi adoptată de Parlament moţiunea de cenzură trebuie să întrunească 233 de voturi favorabile.

Înainte de vot, Dăncilă le reproșa parlamentarilor USR şi ai Opoziţiei nu sunt de acord cu alegerile anticipate.

„Aţi spus că vreţi alegeri anticipate. Stimaţi colegi, votaţi moţiunea, votaţi alegerile anticipate? Să vă aud! Sunteţi de acord cu alegerile anticipate? Eu nu cred. Şi aş vrea să vină aici o propunere de alegeri anticipate şi românii să se uite câţi dintre dumneavoastră care astăzi spuneţi „da” veţi şi vota pentru alegerile anticipate. Haideţi să fim corecţi până la capăt, că nu veţi fi de acord cu acest lucru şi că sunteţi pentru alegeri la termen”, a declarat premierul în intervenţia finală la dezbaterile pe moţiune.

Fostul partener de Putere, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a transmis premierului că „există viaţă şi după ce Viorica Dăncilă nu va mai fi prim-ministru”.

„Dragă Viorica, nu aveam nici cea mai mică intenţie să iau cuvântul astăzi, la dezbaterea moţiunii, pentru un simplu motiv: am fost parteneri doi ani şi jumătate. Dacă m-aş fi apucat eu să dau din casă cum se spune, fii convinsă că aveam argumente de zece ori mai tari decât cei de la PNL sau de la USR, dar n-am vrut să fac acest lucru. Ai ţinut un discurs în care m-ai atacat în mod neelegant. Mă aşteptam la altceva de la o persoană care a petrecut nouă ani la Bruxelles. Ştiinţa politică spune că un prim-ministru demn de această funcţie se referă la teme, nu la oameni”, a declarat Tăriceanu.

Guvernul Dăncilă a picat! Proteste în fața Parlamentului

Între timp, în fața Parlamentului, mai multe persoane protestează în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură.

Manifestanţii au steaguri ale României şi ale Uniunii Europene, precum şi două bannere cu mesajele: „Insist pentru statul de drept” şi „Depolitizaţi instituţiile statului” sau „Naţiunea susţine moţiunea”, „Votaţi, votaţi şi ţara o scăpaţi!”.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate