marți, decembrie 5, 2023
AcasăAdministrație publicăImagini de groază din Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din...

Imagini de groază din Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița (GALERIE FOTO)

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița arată neputința sistemului sanitar de a avea grijă de cei varstnici și vulnerabili. Totul este plin de mizerie, igrasie și pacienți lăsați pe jos. Este realitatea dură din sistemul de sănătate.

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița

Potrivit conducerii spitalului, imaginile arată neputința sistemului sanitar și că în ele apar pacienți cu coronavirus, care au și probleme psihice.

Inspecţia Sanitară de Stat a aplicat, după prima zi de control în Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, sancţiuni în cuantum total de 18.400 lei managerului, altor cadre de conducere şi unor angajaţi ai unităţii spitaliceşti, informează http://ms.roMinisterul Sănătăţii.

„Inspectorii sanitari au sancţionat managerul unităţii cu o amendă în valoare de 10.000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare şi reparaţii a clădirilor sanitare, conform HG 857/2011, art. 30, lit. e, deşi lucrările de igienizare se aflau în planul de conformare asumat de manager cu termen decembrie 2020”, spune ministerul.

Asistenta-şefă a Secţiei de pneumoftiziologie şi asistenta-şefă a Secţiei de boli infecţioase au fost sancţionate cu câte 2.000 lei fiecare pentru nerespectarea precauţiunilor universale şi a protocoalelor de lucru de către personalul medical şi auxiliar, în conformitate cu art. 32, lit. k din HG 857/2011.

Pentru acelaşi motiv, tot cu 2.000 lei a fost amendată şi una dintre infirmierele unităţii sanitare. O asistentă medicală care activează în cadrul Secţiei de boli infecţioase a fost sancţionată cu 2.400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor medicale periculoase rezultate din activităţi medicale, conform HG 857/2011, art. 31, lit. f, se precizează în comunicat.

Acţiunea de control va continua zilele următoare, iar echipei de la nivel local i se va alătura o echipă de la Ministerul Sănătăţii, menţionează sursa citată.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat reprezentanţilor Inspecţiei Sanitare de Stat să demareze de urgenţă un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşita, ca urmare a imaginilor apărute în spaţiul public privind modul în care sunt trataţi pacienţii din cadrul Secţiei de boli infecţioase.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate