marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiInspector ANAF Constanța, sub control judiciar pentru luare de mită

Inspector ANAF Constanța, sub control judiciar pentru luare de mită

Un inspector ANAF Constanța a fost pus sub control judiciar pentru luare de mită și favorizarea făptuitorului, au anunțat reprezentanții DNA Constanța.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 29 ianuarie, în cazul lui Dumitru Daniel Tala, inspector antifraudă din cadrul ANAF – Direcţia Regională Antifraudă 2 Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, favorizarea făptuitorului şi folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. 

Aceștia au mai dispus punerea sub control judiciar şi al lui Diamir Izet pentru complicitate la luare de mită, complicitate la favorizarea făptuitorului şi complicitate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. 

În cursul lunii ianuarie, Dumitru-Daniel Tala, beneficiind de ajutorul lui Diamir Izet, i-ar fi transmis unui om de afaceri (martor în cauză) că două dintre societăţile administrate în fapt de acesta vor fi vizate de un control al ANAF şi i-a comunicat data la care va avea loc, precum şi obiectul verificării. 

Inspectorul l-ar mai fi anunțat pe martor că îl poate ajuta să nu fie sancţionat la terminarea controalelor, lucru cu care acesta a fost de acord, după mai multe negocieri. 

„Foloasele necuvenite, pretinse de inspectorul antifraudă, nu au fost evidenţiate în mod concret, doar că valoarea acestora urma să se stabilească la sfârşitul verificărilor, în funcţie de gravitatea problemelor descoperite”, precizează anchetatorii. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate