marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalize MediaJurnalistul și regizorul american Brent Renaud a fost ucis de forțele ruse...

Jurnalistul și regizorul american Brent Renaud a fost ucis de forțele ruse în Ucraina

Jurnalistul și regizorul american Brent Renaud (50 de ani), fost colaborator al The New York Times, a fost împușcat mortal de forțele ruse duminică, la Irpin, aproape de Kiev, potrivit oficialilor din Ucraina.

Documentarist, câștigător al premiului Peabody, el a lucrat alături de fratele său Craig și a produs filme pentru HBO, NBC, Discovery, PBS și Vice News, printre altele, în timp ce a trimis corespondențe de presă din Afganistan, Irak, Haiti și din alte părți, potrivit The Independent.

Astfel, potrivit site-ului fraților Renaud, în ultimul deceniu, ei au acoperit războaiele din Irak și Afganistan, cutremurul din Haiti, violența cartelurilor din Mexic și tinerii refugiați din America Centrală.

Un alt reporter a fost, de asemenea, rănit, potrivit șefului poliției din regiunea Kiev, Andrey Nebitov, care a arătat o fotografie a ceea ce părea a fi acreditările de presă ale lui Brent Renaud, emise de The New York Times. 

Ziaristul care a scăpat cu viață a relatat pe scurt cum mașina în care se aflau a fost atacată lângă un pod, în timp ce filmau refugiații care părăsesc Kievul.

Deși folosea o legitimație de presă de la The New York Times, documentaristul și regizorul Renaud nu mai era corespondentul acestei publicații de câțiva ani.

„Suntem profund întristați să aflăm de moartea lui Brent Renaud. Brent a fost un regizor talentat care a  colaborat cu The New York Times de-a lungul anilor”, a declarat un purtător de cuvânt al publicației într-o declarație pentru The Independent.

„Deși a colaborat la The Times în trecut (cel mai recent în 2015), el nu a fost desemnat pentru niciun birou la The Times din Ucraina. Primele rapoarte conform cărora a lucrat pentru Times au circulat pentru că purta o legitimație de presă a Times care fusese eliberată pentru o misiune în urmă cu mulți ani”, se mai afirmă în declarația citată.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate