marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiKlaus Iohannis a avut deplasări externe de 3 milioane de lei în...

Klaus Iohannis a avut deplasări externe de 3 milioane de lei în 2020

Preşedintele Klaus Iohannis a avut nouă deplasări externe, în 2020, deplasări ce au însumat cheltuieli de peste 3 milioane de lei, potrivit Administrației Prezidențiale. În aceste cifre nu este inclusă și ultima deplasare, cea din Republica Moldova.

Cheltuielile aferente pentru nouă deplasări externe ale delegaţiilor oficiale conduse de preşedintele Klaus Iohannis în anul 2020 însumează 3.011.828,95 lei, potrivit Agerpres.

Prima deplasare pe care a efectuat-o șeful statului a fost pe 7 ianuarie, în landul Bavaria, Republica Federală Germania, iar în perioada 21-23 ianuarie, şeful statului a fost în Israel, la cea de-a cincea ediţie a Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului şi împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau – Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism.

Pe 7 februarie, el a avut la Bruxelles o întâlnire cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, iar pe 20 şi 21 februarie s-a aflat tot la Bruxelles, pentru reuniunea extraordinară a Consiliului European dedicată negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual.

Pe 17 şi 18 iulie, preşedintele Iohannis a participat la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, unde a mai avut o şedinţă pe 1 şi 2 octombrie.

Klaus Iohannis a mers pe 14 octombrie în Germania, unde i s-a decernat, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Domul din Magdeburg, premiul „Otto cel Mare” pentru anul 2020, iar pe 15 şi 16 octombrie el a participat la o nouă reuniune a Consiliului European la Bruxelles.

Pe 10 şi 11 decembrie a fost o altă şedinţă a Consiliului European.

Săptămâna aceasta, pe 29 decembrie, a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova.

Ce a mai facut președintele în afară de deplasări externe

De la începutul anului şi până în prezent, klaus Iohannis a transmis spre reexaminare Parlamentului 19 legi şi a înaintat Curţii Constituţionale 28 obiecţii de neconstituţionalitate. Până în prezent, preşedintele Iohannis a promulgat 298 de legi.

De asemenea, până la data de 23 decembrie au fost înregistrate 38 de cereri de graţiere. Preşedintele Iohannis nu a aprobat cereri de graţiere nici în acest an.

Până la 23 decembrie au fost acordate 743 de decoraţii naţionale şi pe domenii de activitate, civile şi militare de pace (inclusiv cele care intră sub incidenţa Legii nr.182/2002), dintre care 20 au fost acordate unor instituţii din domeniul învăţământului, sănătăţii şi culturii.

Au mai fost acordate 17 decoraţii de război, 12 decoraţii Drapelelor de Luptă ale unităţilor militare, respectiv 43 de Medalii Comemorative „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului” şi Medalii Aniversare „Centenarul Marii Uniri”.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate