marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiKlaus Iohannis: PSD a creat intenţionat o criză sanitară

Klaus Iohannis: PSD a creat intenţionat o criză sanitară

PSD a creat intenţionat o criză sanitară, partidul fiind nemulţumit, după părerea președintelui, de reuşitele Guvernului PNL, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

„PSD, nemulţumit de reuşitele Guvernului PNL, a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice Guvernul. PSD – intenţionat – a creat o criză sanitară pentru ca la sfârşit să vină şi să critice Guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute de români au murit, pentru PSD a fost important să creeze o criză ca să aibă pentru ce critica Guvernul. Acesta este PSD, aceasta este explicaţia”, a spus şeful statului.

Noile date cu privire la numărul de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi persoane decedate reprezintă un nou record negativ, extrem de îngrijorător, precizând că se pune întrebarea cum s-a ajuns la această situaţie.

PSD a creat intenţionat o criză sanitară

În starea de urgenţă, când în vestul Europei existau, din păcate, sute de mii de cazuri, zeci de mii de morţi, în România a fost epidemie cu decese, dar un număr foarte limitat. El a indicat că lucrurile au mers bine până acum câteva săptămâni, când social-democraţii au căutat soluţii pentru PSD amânând legislaţia.

„Autorităţile îşi făcuseră treaba, lucrurile au mers rezonabil de bine, spitalele, medicii, autorităţile s-au mobilizat. În ansamblu, putem să spunem că la început lucrurile au mers foarte bine. Până acum câteva săptămâni, pandemia a fost gestionată bine de Guvern, de autorităţi. Dar, această situaţie nu a convenit PSD-ului. Guvernul şi-a făcut treaba, preşedintele şi-a făcut treaba, autorităţile şi-au făcut treaba. Şi atunci PSD-ul a căutat soluţii pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, trebuie să recunoaştem, PSD controlează încă majorităţi în Parlamentul României, PSD împreună cu alţii cu care pactizează, de exemplu cu UDMR. Să nu uităm recenta fază când PSD a încercat să treacă pe şest o iniţiativă a UDMR-ului să dea autonomie aşa-zisei secuimi şi altele. Şi atunci PSD-ul acţionat acolo unde are încă putere în Parlament. Au făcut harcea-parcea puţina legislaţie pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie, cu un cinism inimaginabil au tras de timp după ce au distrus parte din legislaţie ca să nu apară noua legislaţie. După ce i-am criticat aseară, PSD a fost foarte nervos şi m-a acuzat că eu caut vinovaţi. Nu, stimaţi pesedişti, nu caut vinovaţi, îi cunosc şi îi arăt cu degetul şi o să-i arăt şi astăzi: pe voi”, a afirmat Iohannis.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate