marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiKlaus Iohannis: PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor

Klaus Iohannis: PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor

PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor, după ce a lăsat să treacă tacit proiectul cu privire la Statul de Autonomie a Ținutului Secuiesc, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

„Jo napot kivanok, PSD. Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri?”, a spus şeful statului.

Potrivit lui, aceasta înseamnă o majoritate toxică pesedistă.

„De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva şi până când sunt eu preşedintele României o astfel de lege nu va exista”, a mai spus Iohannis.

Camera Deputaţilor a adoptat tacit proiectul privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc, acesta urmând să intre în dezbaterea Senatului, care este for decizional.

Senatorii USR votează împotriva autonomiei Ținutului Secuiesc 

USR anunţă că senatorii săi vor vota împotriva proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc, arătând că acesta contravine Constituţiei şi nu ajută în niciun fel în perioada dificilă generată în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

„Proiectul a trecut tacit de Camera Deputaţilor de o săptămână. La fel ca zeci de alte legi zilnic, pe care PSD refuză să le pună pe ordinea de zi la vot. Proiectul fusese respins de comisiile de specialitate, dar PSD care are majoritatea încă în Parlament şi toate butoanele, nu a pus acest proiect pe ordinea de zi la vot! Adică marii naţionalişti, care se îmbracă în costume populare ori de câte ori au ocazia, au lăsat să treacă o astfel de lege fără ca deputaţii să aibă ceva de spus. Un astfel de proiect de lege contravine Constituţiei României şi nu ne ajută în niciun fel într-o perioadă dificilă precum cea prin care trecem. Din fericire, Senatul este Camera decizională şi proiectul nu mai poate trece pe sub preş. Senatorii USR vor vota împotriva proiectului privind ‘autonomia Ţinutului Secuiesc’ depus de deputaţii UDMR Zsolt-Istvan Biro şi Jozsef-Gyorgy Kulcsar-Terza”, arată USR.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate