vineri, iulie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiLegea bugetului, făcută publică mâine sau poimâine

Legea bugetului, făcută publică mâine sau poimâine

Legea bugetului este finalizată şi va fi făcută publică marţi sau miercuri dimineaţă cel târziu, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu. 

„Va fi în dezbatere publică mâine sau poimâine. Am avut de clarificat câteva măsuri, care vor fi printr-o ordonanţă de urgenţă sau amendamente în Parlament, cu cei de la coaliţie, cu coaliţia de guvernare. Legea bugetului este finalizată, va fi în transparenţă publică mâine sau miercuri dimineaţă, cel mai târziu”, a afirmat Florin Cîţu.

Premierul a precizat că ţinta de deficit asumată prin proiectul Legii bugetului este între 7% şi 7,1%.

Șeful Executivului spune că, deocamdată, nu a primit planurile de restructurare de la companiile de stat cu pierderi.

„Şi v-am spus că restructurarea se poate face în două feluri: ori vin ei cu program de restructurare, ori facem cum am făcut anul trecut, limităm subvenţiile numai către companiile care sunt profitabile şi celelalte trebuie să vină cu un plan de restructurare”, a explicat Cîţu.

Cîţu a confirmat că va exista o reducere a sumelor alocate partidelor, întrebat dacă aceste fonduri vor scădea cu 30%.

Legea bugetului taie voucherele de vacanță

Potrivit unor surse liberale, Guvernul pregătește adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care vor fi eliminate o serie de sporuri, subvenții și indemnizații acordate angajaților din sectorul bugetar. 

Astfel, nu se vor mai acorda vouchere de vacanță în acest an pentru bugetari. Anul acesta se vor folosi doar voucherele de vacanță acordate în 2019 și 2020 care nu au fost folosite, urmând ca din 2022 să se reia acordarea acestora, dacă bugetul va permite.

Potrivit informațiilor noastre, prin eliminarea acordării acestor vouchere de vacanță se vor reduce cheltuielile bugetare cu 1,2 miliarde de lei.

Tăierea voucherelor de vacanță pentru bugetari va reduce semnificativ șansele industriei turistice din România de a se redresa după un an de coșmar, in care încasările au scăzut undeva la 20% dintr-un an obișnuit.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate