marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiLiberalii semnalează posibile fraude la alegeri și referendum

Liberalii semnalează posibile fraude la alegeri și referendum

Sunt semnale referitoare la deficienţe cu privire la organizarea alegerilor europarlamentare de duminică şi mai multe cazuri de posibile fraude, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

„Avem semnale pe site-ul PNL opreştefrauda.ro privind numeroase deficienţe, unele majore, în ceea ce priveşte organizarea scrutinului de duminică. Principala problemă care ne-a fost semnalată este cea legată de adresa secţiei de votare în care este arondată persoana care doreşte să-şi exprime votul. Din cauza restricţiei impuse în lege privind obligaţia de a vota în localitatea de domiciliu doar la secţia de votare arondată şi din cauza modificărilor şi schimbărilor apărute peste noapte în ceea ce priveşte adresele secţiilor de votare la care sunt arondaţi cetăţenii, multe persoane ne-au semnalat faptul că nu ştiu astăzi unde trebuie să meargă ca să voteze”, a anunțat liberalul într-o conferință de presă.

Acesta a cerut oamenilor să se informeze între ei, astfel cât mai mulți cetățeni să voteze în cunoștință de cauză. 

„Facem apel la primari, la administratorii de bloc şi la orice cetăţean care poate ajuta în acest sens să afişeze la fiecare scară de bloc adresa secţiei se votare la care este arondată strada respectivă. Solicităm primăriilor, autorităţilor publice locale să ia toate măsurile şi să informeze cetăţenii cu privire la aceste secţii de votare. Cetăţenii trebuie să ştie că după ce solicită buletinul de vot pentru alegerile europene şi cele două buletine de vot pentru referendum, după exprimarea votului, trebuie să semneze pentru prezenţa la vot, altfel nu este luat în considerare votul la prezenţă. Facem apel la cetăţeni să fie atenţi şi să semneze după exprimarea votului listele pentru referendum acolo unde apare numele lor”, a mai spus Dancă. 

Potrivit lui, aceste probleme indică faptul că autorităţile responsabile de buna organizare a scrutinului de duminică încă de la început şi-au dorit boicotarea acestui scrutin, în special în ceea ce priveşte referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis. 

„Facem un apel către Poliţie şi Jandarmerie, pentru că avem numeroase sesizări privind tentativele de fraudă, abuzurile comise în ceea ce priveşte exprimarea votului”, a afirmat Dancă. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate