vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiMajoritatea infectărilor cu SARS-CoV-2, după rapel, au fost forme asimptomatice sau ușoare

Majoritatea infectărilor cu SARS-CoV-2, după rapel, au fost forme asimptomatice sau ușoare

Majoritatea cazurilor de infectare cu noul coronavirus, din cele 1080 înregistrate după rapel, au fost forme asimptomatice sau ușoare, iar persoanele au fost infectate înainte să treacă perioada minimă, adică 10 zile după rapel,  începând de la care beneficiile vaccinării sunt maxime – a declarat Virgil Gheorghiță duminică seara la Digi24.

”Noi ştim că beneficiile după doza de rapel sunt undeva după ziua zece ceea ce înseamnă că momentul expunerii era mult mai devreme faţă de când se împlinesc aceste beneficii maximale” – a spus el.

Numărul celor care s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 după cea de-a doua doză,  a fost de 1080 de persoane, ceea ce înseamnă 0,19 la sută din numărul total al celor care au efectuat cele două doze, iar intervalul mediu de diagnostic de la cea de a doua doză era între 10 şi 14 zile, a precizat Gheorghiță.

Cei infectați în aceste condiții, a mai spus coordonatorul campoaniei de vaccinare, au dezvoltat forme asimptomatice sau ușoare.

“Să știți însă că majoritatea au fost forme asimptomatice sau minim simptomatice, forme uşoare, acele persoane fiind diagnosticate de cele mai multe ori cu ocazia unor testări periodice şi nu pentru că aveau o simptomatologie caracteristică de covid-19.  Inclusiv în Israel, din acele cazuri care au fost diagnosticate cu infecţie SARS-Cov-2 după cea de-a doua doză şi care statistic aveau tulpină sud-africană pentru că şi în Israel predominantă e tulpina britanică, nu erau neaparat cazuri de severitate crescută. Vaccinarea este importantă pentru prevenirea formei severe chiar şi în aceste variante virale”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate