joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiMaratonul vaccinării din București începe vineri, 7 mai, orele 16:00, la Biblioteca...

Maratonul vaccinării din București începe vineri, 7 mai, orele 16:00, la Biblioteca Naţională şi Sala Palatului

Vineri, 7 mai, orele 16:00, începe maratonul vaccinării în București, la Biblioteca Națională și la Sala Palatului, unde au fost organizate 50 de fluxuri de vaccinare non-stop, fără programare, cu serul Pfizer, până luni dimineața, orele 8:00.

”Prin colaborarea dintre Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davilla, Primăria Capitalei şi ASSMB vor fi deschise non-stop 50 de puncte de vaccinare în două locaţii centrale din Capitală – Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare, începând de vineri la ora 16:00 şi până luni la ora 8:00. Împreună cu STB, am convenit să extindem şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă”, a scris joi, pe pagina sa de Facebook, primarul general al Capitalei.

„Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curăţenie, în cele două locaţii – la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, şi la Biblioteca Naţională, unde sunt zece cabinete de vaccinare”, a anunţat și rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, prof. dr. Viorel Jinga.

La maratonul vaccinării anti-COVID care se va desfăşura la Bucureşti vor participa aproximativ 1.200 de voluntari – 260 de medici, 300 de asistente medicale, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi.

Participanții la vaccinare se vor bucura și de un program cultural, anunță Ministerul Culturii.

„Mă bucur că prin acest parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, organizatorul evenimentului, am asigurat şi implicarea zonei culturale, una din cele mai afectate de pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2, care are nevoie de sprijinul fiecărui român.

În acest maraton au dorit să se implice mai multe instituţii din subordinea Ministerului Culturii. Astfel, alături de Biblioteca Naţională a României, vom avea Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română şi Filarmonica George Enescu care vor asigura momente artistice pe parcursul maratonului”, a declarat joi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, printr-un comunicat de presă

Persoanele prezente se vor bucura zilnic și de un program cultural. Un moment aparte va fi cel al violonistului Alexandru Tomescu care va interpreta la vioara Stradivarius Elder-Voicu, chiar pe 9 mai, de Ziua Europei, moment care va fi disponibil și online pe pagina artistului.

„Așa cum avem dreptul la cultură, avem și dreptul de a ne vaccina. Doar împreună, cu o acoperire vaccinală optimă, vom putea deschide mai rapid și fără probleme teatrele, instituțiile de cultură și chiar organiza evenimente. Și eu îmi doresc să îmi revăd prietenii la cinematograf, la un festival sau chiar la un eveniment privat, iar în acest moment, conform studiilor, vaccinarea îmi poate asigura acest lucru”, a completat Ministrul Culturii.

Iată și programul muzical făcut pentru perioada maratonului vaccinării din Capitală:

Program muzical 

 • Vineri 7 mai 2021

Ora 16:00  – Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

 • Geanina Meragiu – vioară
 • Adina Cocargeanu – pian

În program, lucrări de: Fritz Kreisler, Antonin Dvorak, Edward Elgar, Jules Émile Frédéric Massenet, Glenn Miller, Carlos Gardel, Vittorio Monti.

Ora 17:00 – Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”

 • Aron Cavassi – vioară
 • Iulian Ochescu – pian

În program, lucrări de: Philip Glass, Arvo Pärt, Claude Debussy, Maurice Ravel, Béla Bartók.

 • Sâmbătă, 8 mai 2021

Ora 15:00 – Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

 • Geanina Meragiu – vioară
 • Adina Cocargeanu – pian

În program, lucrări de: Fritz Kreisler, Antonin Dvorak, Edward Elgar, Jules Émile Frédéric Massenet, Glenn Miller, Carlos Gardel, Vittorio Monti.

Ora 16:00 – Filarmonica „George Enescu”

 • Ionut Ștefănescu – flaut
 • Clementina Ristea-Ciucu – pian

În program, lucrări de: Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Antonin Dvorak, Ciprian Porumbescu, George Enescu, Mancini, Petre Elinescu, Tiberiu Brediceanu.

Ora 17:00 – Centrul Național de Artă -Tinerimea Română” – Trio cu pian

 • Sebastian Antoneac – clarinet
 • Cornelius Zirbo – violoncel
 • Theodor Dumitru– pian

În program, lucrări de: Ludwig van Beethoven și Johannes Brahms

 • Duminică, 9 mai 2021 

Ora 16:00 – Alexandru Tomescu  – vioară

Sânziana Mircea – pian

În program, lucrări de: Johann Sebastian Bach, Fritz Kreisler, C. Saint Saens, Ciprian Porumbescu, Constantin Dimitrescu.

Ora 17:00 – Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”

 • Izabela Ghergu – violoncel
 • Ioana Tudor – vioară
 • Ionuț Diaconu – pian

În program, lucrări de: George Enescu, Georg Friedrich Händel, Johann Sebastian Bach, Franz Liszt.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate