marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiMarcel Vela s-a ales și el cu moțiune simplă din partea PSD

Marcel Vela s-a ales și el cu moțiune simplă din partea PSD

Ministrul de Interne Marcel Vela s-a ales și el cu moțiune simplă din partea PSD, partid din partea căruia 61 de senatori au făcut o moțiune parcă în bătaie de joc numită „Democraţia românească în derivă, cu Vela ruptă în timp de pandemie”. 

Aceasta a fost depusă în plenul Camerei superioare a Parlamentului, prin ea solicitându-se demisia ministrului de Interne.

Semnatarii susțin că prin ordonanţele militare emise a fost luat un lung şir de decizii contradictorii şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

„Aproape în fiecare ordonanţă militară vedem că se anulează o aberaţie emisă în ordonanţele precedente. Lista restricţiilor inutile, absurde sau contraproductive este nesfârşită. Aproape fiecare ordonanţă conţine articole anulate de cele ulterioare. Fiecare articol abrogat din ordonanţele militare reprezintă o recunoaştere oficială a incompetenţei, a neroziei şi a lipsei de consecvenţă în managementul crizei provocate de pandemia de coronavirus. Numeroasele retractări şi anulări din actele oficiale emise de ministrul Vela ilustrează haosul şi arbitrariul restricţiilor impuse cetăţenilor români în timpul pandemiei. Ministrul Vela nici măcar nu a catadicsit să-şi ceară scuze public pentru interdicţiile absurde pe care le-a impuse populaţiei şi pe care tot el le-a anulat ulterior”, se arată în moţiunea simplă.

Vela s-a ales cu moțiune simplă de la PSD 

Structurile coordonate de ministrul de Interne, Marcel Vela, nu au pregătit ţara pentru pandemie, pentru că au minimalizat riscul de pandemie în pofida avertizărilor OMS (…), nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatura de testare pentru noul coronavirus, mai semanlează PSD-iștii.

Senatorii PSD asociază numele ministrului cu haosul, îl acuză că a gestionat lamentabil venirea în ţară a circa unui milion de cetăţeni români şi că a făcut din amenzi o taxă mascată pe coronavirus.

„În ordonanţele militare semnate de ministrul Vela nu există nici cea mai vagă intenţie a unor măsuri preventive, avertismente sau abordări graduale în sancţionarea cetăţenilor. În mod evident, amenzile nu urmăreau scopul firesc de descurajare a celor care puneau în pericol viaţa sau sănătatea semenilor lor, ci erau mai degrabă o taxă mascată pe coronavirus, pe care Guvernul miza pentru a acoperi găurile date în buget de ministrul catastrofă Florin Cîţu”, se mai arată în textul moţiunii.

Semnatarii moţiunii spun că sub comanda ministrului Vela, prin braţul armat al Grupului de Comunicare Strategică (GCS), au fost date dispoziţii diverselor autorităţi publice să închidă site-uri şi publicaţii critice la adresa preşedintelui Iohannis sau a Guvernului.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate