sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiMinistrul Educației: De miercuri merg la cursuri toți copiii din grădinițe și...

Ministrul Educației: De miercuri merg la cursuri toți copiii din grădinițe și învățământul primar, iar cei de gimnaziu și de liceu, doar condiționat de rata de infectare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că, de miercuri, 5 mai, vor merge la cursuri cu prezenţă fizică toţi copiii din grădiniţe şi învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, dar şi elevii claselor de gimnaziu şi de liceu – cu excepţia anilor terminali – din localităţile unde rata de infectare este sub 1 la mie. Elevii din clasele gimnaziale și liceale, cu excepția celor din clasele terminale din localitățile cu rată de infectare de peste 1 la mie, vor relua cursurile online. Elevii din clasele terminale vor merge la școală începând din 10 mai – informează news.ro.

„Miercuri, 5 mai, vor merge la şcoală cu prezenţă fizică absolut toţi copiii din grădiniţe, toţi elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, vor începe şcoala cu prezenţă fizică de miercuri, 5 mai. Pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile în care rata de infectare este sub 1 la mie – şi avem la ora actuală aproape 1.800 de localităţi în care rata de infectare este sub 1 la mie – vor merge, de asemenea, la şcoală de miercuri, 5 mai, cu prezenţă fizică. Ceilalţi elevi de clasele V, VI, VII, IX, X, XI din localităţile în care rata de infectare, din păcate, este încă peste 1 la mie vor începe şcoala miercuri, 5 mai, în sistem online. Este vorba de puţin peste 1.400 de localităţi”, a afirmat Sorin Cîmpeanu la un post de televiziune, luni seară, citat de news.ro.

Ministrul a mai declarat că din 10 mai vor începe școala cu prezență fizică toți elevii claselor terminale (a VIII-a, a XII-a, a XIII-a) indiferent de rata de infectare.

Toți elevii din școlile speciale, a mai spus ministrul Educației, adică peste 27.000 de elevi, vor începe pentru prima oară școala cu prezență fizică, fără niciun fel de scenariu, din orice clasă și din orice școală.

”Este vorba de elevii din şcolile speciale care nu au avut acces vreme de lunui de zile nici la cabinete de stimulare polisenzorială, nici la cabinete de stimulare psihomotrică, nici la cabinete de logopedie, nici de kinetoterapie, la nimic şi lucrurile acestea sunt imposibil de asigurat în online sau acasă, deci este un moment foarte important, este un pas important către normalitate” – a mai spus ministrul Câmpeanu.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate