vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiMinistrul Justiţiei vrea stimularea magistraților pentru a nu mai ieși la pensie...

Ministrul Justiţiei vrea stimularea magistraților pentru a nu mai ieși la pensie la 50 de ani

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, vrea să-i stimuleze și mai mult pe magistrați pentru a nu mai ieși la pensie la 50 de ani, iar o soluție ar fi cea de atribuire a cât mai puține dosare.

Potrivit lui, se poate interveni prin acordarea unor condiţii bune magistraţilor, un număr mai mic de dosare de soluţionat, astfel încât să nu simtă o presiune foarte mare care să îi facă la un moment dat să îşi dorească la 48 până la 50 de ani să iasă la pensie.

„Să îşi dorească să îşi desfăşoare activitatea până la o vârstă înaintată, să se bucure sistemul judiciar de experienţa lor. E foarte importantă experienţa în acest domeniu”, a mai spus Stelian Ion, la TVR.

În urmă cu o lună, Stelian Ion afirma că nu este oportună creşterea vârstei de pensionare a magistraţilor, însă va propune abrogarea textului de lege referitor la pensionarea anticipată.

„În urma analizei pe care am făcut-o cu privire la subiectul vârstei de pensionare a magistraţilor, am ajuns la concluzia că nu este oportună creşterea vârstei de pensionare a acestora, însă voi propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2022”, a precizat Stelian Ion.

El a adăugat că o prioritate va fi încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem.

„Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a găsi soluţii pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem, să contribuie cu experienţa lor la îmbunătăţirea calităţii actului de justiţie şi să se simtă pe deplin apreciaţi pentru munca pe care o depun”, precizează ministrul Justiţiei.

Pe 31 decembrie, Stelian Ion declarase, în prima sa conferinţă în calitate de ministru al Justiţiei, că urmează să propună creşterea vârstei de pensionare pentru magistraţi, astfel încât să se evite situaţiile în care judecători sau procurori să se pensioneze la 48 de ani.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate