luni, februarie 6, 2023
AcasăAgenda ZileiN. Dan: Încep abuzurile odată cu ridicarea mașinilor din București

N. Dan: Încep abuzurile odată cu ridicarea mașinilor din București

Propunerea Gabrielei Firea de ridicare a tuturor mașinilor de pe arterele principale este o nouă masură heirupistă, fără studii de impact, imposibil de pus în practică și care va genera abuzuri, crede președintele Asociației Salvați București, Nicușor Dan. 

Este obligatorie o analiză de la caz la caz, care să arate locurile unde este posibilă ridicarea mașinilor și locurile unde prima bandă a devenit parcare de reședință, rezidenții neavând o altă posibilitate de a parca.

„Am solicitat oficial, prin Asociația Salvați Bucureștiul, o ședință de dezbatere publică pentru proiectul de hotărâre al Consiliului General privind ridicarea mașinilor de pe arterele principale. Pe scurt, singura soluție la problema locurilor de parcare din București este construcția de parcări. În ciuda promisiunilor, în doi ani și jumătate, administrația Firea nu a construit niciun loc de parcare”, mai spune Nicușor Dan.

Operațional, pentru a rezolva problema locurilor de parcare în București, soluția mea este următoarea:

a)Înregistrarea provizorie, pentru o perioadă de 10 ani, a majorității locurilor folosite ca locuri de parcare legale, plătite către municipalitate, fie ca parcări de reședință, fie ca parcări cu acces public.

b)Gestionarea tuturor parcărilor de către municipalitate printr-un sistem informatic. Pentru parcările de reședință, acesta va permite corelarea între locul de parcare și domiciliul proprietarului, permițând distribuirea echitabilă a locurilor de parcare. Pentru parcările de reședință și pentru parcările cu acces public, acesta va genera rapoarte privind gradul de ocupare, indispensabile strategiei de construire a noilor parcări.

c)Construirea unui sistem park and ride de mari parcări la intrarea în oraș, pentru stimularea rămânerii în afara orașului a mașinilor celor care vin dimineața și pleacă seara din București.

d)Construirea de mari parcări “ieftine” în zone apropiate de cele rezidențiale. Stimularea prin politica de prețuri a parcării în aceste locuri pentru proprietarii care nu folosesc zilnic mașina.

e)Construirea de parcări cu acces public în zonele aglomerate și în zonele de reședință pentru care problema persistă. Întrucât aceste parcări sunt scumpe, este obligatoriu ca prioritizarea construirii lor să se facă pe bază de date, generate de sistemul informatic de management.

Primăria trebuie să le ofere cetățenilor locuri de parcare și apoi să treacă la sancționarea celor care nu respectă regulile. Fără strategie, fără o dezbatere reală, administrația Firea nu face altceva decât să înrăutățească situația și să genereze abuzuri și nemulțumiri.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate