marți, octombrie 3, 2023
AcasăAdministrație publicăNicușor Dan: Se vor ridica cele 50.000-60.000 de maşini abandonate în Capitală

Nicușor Dan: Se vor ridica cele 50.000-60.000 de maşini abandonate în Capitală

Se vor ridica cele 50.000-60.000 de maşini abandonate în Capitală, iar în ceea ce priveşte autoturismele parcate ilegal, până nu se rezolvă problema locurilor de parcare, nu este normal ca oamenii să fie sancționați, a declarat primarul general, Nicuşor Dan.

„O să fie o hotărâre de Consiliul General, eu nu vreau să penalizăm oamenii, eu vreau să ridicăm maşinile care sunt abandonate. În estimarea oamenilor cu care lucrez, sunt undeva la 50.000-60.000 de maşini abandonate în Bucureşti. 50.000-60.000 de maşini abandonate ridicate şi duse în altă parte înseamnă 50.000-60.000 de noi locuri de parcare care iau presiunea de pe bulevarde, de pe spaţiile verzi”, a declarat Nicușor Dan.

În ceea ce priveşte maşinile parcate ilegal, primarul general nu este un susţinător al sancţionării oamenilor, cu excepţia celor care parchează pe treceri de pietoni, staţii STB, câtă vreme nu se rezolvă problema locurilor de parcare şi a transportului public.

București, un oraș plin de mașini abandonate și parcări ilegale

„În opinia mea, nu este corect în momentul ăsta să penalizezi oamenii, mai puţin pe cei care parchează flagrant pe treceri de pietoni, staţii de autobuz, troleibuz. Trebuie să rezolvăm în mod sistematic problema asta a transportului public împreună cu parcările, deci, mai puţin cazurile flagrante, eu nu sunt pentru penalizarea conducătorilor auto. Este un efort pe care autoritatea trebuie să-l facă: să facă contracte cu mari deţinători de parcări, cum sunt hypermarketurile, care stau mult timp mare parte din ele nefolosite, să găsească locuri alternative către care să direcţioneze maşinile care sunt parcate pe prima bandă, în felul acesta să dea linie unică pentru transportul public şi să crească viteza de deplasare a acestora şi undeva într-un interval de 2 ani, când o să rezolvăm tipul acesta de probleme, atunci ne putem gândi la sancţiune dacă există încălcări, dar în momentul de faţă cred că e prematur”, a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit lui, având în vedere că pe tematica ridicării maşinilor responsabilitatea cea mai mare revine primarilor de sector, va avea o întâlnire cu edilii pe acest subiect şi referitor la planul de deszăpezire.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate