sâmbătă, iunie 25, 2022
AcasăAgenda ZileiO copie a dosarului Tel Drum, trimisă SIIJ

O copie a dosarului Tel Drum, trimisă SIIJ

O copie a dosarului Tel Drum a fost transmisă Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, pe motiv că oficialii instituției au o anchetă proprie și dosarul reprezintă o probăa declarat şeful interimar al DNA, Călin Nistor. În dosarul Tel Drum este vizat liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Preluarea unui dosar nu există în procedură. Trimiterea se face fie prin declinare de competenţă, iar în situaţia în care două unităţi se declară competente sau necompetente apar aceste situaţii juridice. Corespondenţa în două situaţii a fost purtată direct cu SIIJ. Da, au fost solicitări de trimitere a dosarului. Procurorul de caz şi şeful de secţie au apreciat că revine DNA competenţa. Pentru că era şi o solicitare că ar fi mijloc de probă în cazul dumnealor, noi am trimis dosarul SIIJ”, a declarat Nistor. 

Dosarul se află în original la procurorul general al României, care are de soluţionat conflictul pozitiv de competenţă invocat de DNA. 

Potrivit lui Călin, conflictul pozitiv de competenţă este atunci când două organe de parchet spun că sunt competente pentru a instrumenta o cauză.

„În această situaţie noi am sesizat procurorul general pentru rezolvarea conflictului de competenţă dintre noi şi SIIJ. În dosarul Tel Drum mai sunt de efectuat acte de urmărire. Un raport de expertiză a fost depus chiar în luna decembrie. Procurorul are un plan de anchetă şi îşi ştie termenele”, a arătat Nistor. 

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie a formulat, consecutiv, trei cereri prin care solicita transmiterea dosarului Tel Drum de la DNA. Achetatorii au afirmat că, în primele două cereri nu s-a invocat niciun temei legal de preluare a acestui dosar, motiv pentru care au fost cerute clarificări. 

„În ultima solicitare a Secţiei, datată 31 ianuarie 2019, s-a invocat împrejurarea că DNA nu ar mai avea competenţă de soluţionare a acestui dosar, deoarece unele dintre persoanele împotriva cărora se efectuează urmărirea penală au calitatea de magistraţi”, preciza DNA pe 19 februarie.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate