joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăOficiosul Budapestei, Magyar Nemzet, susține că Ludovic Orban este zombi-ul lui Ceaușescu,...

Oficiosul Budapestei, Magyar Nemzet, susține că Ludovic Orban este zombi-ul lui Ceaușescu, iar statul român urmărește purificarea etnică

Budapesta a lansat un atac extrem de dur împotriva liderului PNL Ludovic Orban, dar și a României, prin intermediul oficiosului guvernamental Magyar Nemzet și al extremistului ungur Tamas Pataki, autor al materialului de propagandă naționalist-șovină ”Ținutul Secuiesc este maghiar”.

Reacția Ungariei vine după ce președintele PNL, aflat duminică în campanie electorală în Harghita, a afirmat, printre altele, că județul ”a cam fost ocolit de investiții”, că liderii din administraţia locală „nu prea şi-au dorit astfel de investiţii”, deoarece UDMR „îşi ţine mai uşor alegătorii, dacă ei sunt dependenţi”.

De asemenea, a mai spus Ludovic Orban „în mare parte, soluţia la toate problemele, inclusiv ale comunităţii româneşti, este dezvoltarea economică, care se bazează pe dezvoltarea infrastructurii”, iar „dacă acest potenţial de dezvoltare va fi valorificat, veţi vedea că inclusiv componenţa etnică se poate modifica substanţial”.

Cu o zi înainte, aflat la Covasna, Ludovic Orban s-a referit la implicarea financiară a Ungariei în județele transilvănene şi a spus că acest ajutor guvernamental nu poate fi acordat pe criterii etnice.

Aceste afirmații, care conțin parola ETNIC, i-a pus pe jar pe ungurii de pretutindeni, reacția fiind identică APORT-ului șoptit unui maidanez.

Keleman Hunor: Ludovic Orban preia retorica lui Ceaușescu

Mai întâi a reacționat Kelemen Hunor, șeful UDMR și sclavul celuilalt Orban, șeful guvernului de la Budapesta, care, folosind publicația de limbă maghiară maszol.hu, finanțată de Fundația Progress a UDMR, l-a pus la punct pe șeful PNL, făcându-l ceaușist și sfătuindu-l să se țină departe de Ținutul Secuiesc.

Keleman Hunor (sursa foto: UDMR)

A spune că ne străduim să avem doar noi puterea, înseamnă că nu cunoaște situația reală, sau că preia reflexe stereotipe vechi, fără a se gândi (…)a fost o declarație prostuță și este nedemnă pentru un președinte de partid care ar trebui să aibă o cunoaștere reală despre regiunile țării. (…) Ludovic Orban preia din nou retorica lui Ceaușescu, ceea ce arată că nu e capabil să gândească altfel decât ceea ce a moștenit din anii 70-80, întrucât a spune că scopul dezvoltării economice este schimbarea componentei etnice, este exact ce a vrut Ceaușescu prin industrializare”, a spus Kelemen care a subliniat că denaturarea dezvoltării economice, a investițiilor nu trebuie facută pentru schimbarea componenței etnice.

(…)Cel care vrea să investească cu acest scop, mai bine să ocolească pe departe Ținutul Secuiesc”, a declarat Kelemen pentru portalul Maszol.ro.

Extremistul Tamas Pataki: Ludovic Orban este zombi-ul lui Ceaușescu

A doua zi, tematica a fost preluată de Budapesta, care a reacționat prin intermediul extremistului Pataki, printr-un material de propagandă șovinistă, publicat în oficiosul de partid și de stat Magyar Nemzet, sub titlul ”Ținutul Secuiesc este maghiar”.

Extremistul Tamas Pataki, crescut la școala de vară a lui Laszlo Tokes, îl compară pe Ludovic Orban cu un zombi al lui Ceaușescu, setos de sânge, care bântuie Transilvania.

”Acum, zombi-ul român din toate timpurile s-a trezit tocmai în Ludovic Orban, deoarece liderul PNL a spus ceva la care se gândeşte şi în spiritul căruia acţionează fiecare politician român, dar fără a vorbi astfel în public despre aşa ceva: politicianul celui mai mare partid român de guvernământ a ameninţat Ţinutul Secuiesc cu investiţii economice – aşa ceva putea apărea doar într-o piesă a lui Örkény sau Caragiale” – scrie extremistul ungur.

El susține că Ludovic Orban vrea să schimbe, prin investiții în Ținutul Secuiesc (cum numesc ungurii o parte din România), componența etnică a județului Harghita, investițiile urmând să atragă forță de muncă din alte colțuri ale țării, care ar subția, astfel, filonul etnic maghiar din zonă.

”Până acum guvernele românești din toate timpurile au încercat să-i înfometeze pe secui, dar ei s-au dovedit mai rezistenţi, iar acum schimbă strategia, ar dori să creeze o viaţă mai bună pentru venirea migranţilor economici – adică muncitorii sezonieri români. Pare o idee stranie privind dinspre Ungaria să auzi aşa ceva din partea unui politician liberal, numai că nu există nicăieri în lume un tip de om mai şovin decât un politician liberal” – susține ideologul de serviciu de la Budapesta.

Apoi, ca orice pușlama de partid și de stat, Tamas Pataki îl înjură de tată, pe liderul PNL, amintind că acesta a fost ofițer de securitate maghiar.

„Un aspect interesant în această poveste este faptul că Ludovic Orban este originar din Braşov, tatăl său a fost ofiţer de securitate maghiar, el a fost botezat în oraşul său natal în religia unitariană, iar împreună cu fratele său au fost şi confirmaţi religios. Potrivit cunoscuţilor săi vorbeşte bine limba maghiară, dar numai între patru pereţi. Adică Ludovic Orban este un bărbat maghiar care serveşte statul român – la fel ca şi tatăl său. Poartă aceeaşi „pantofi” ca şi preşedintele de stat, sas de origine, care îşi construieşte capital din sentimente antimaghiare” – a punctat ungurul de la Budapesta.

Pataki: Statul român este șovinist și are ca scop purificarea etnică

Tamas Pataki și-a continuat apoi discursul extremist susținând că singurul stat din Europa în care puterea este împărțită cu partidul unei minorități etnice este șovinist, al cărui singur scop ar fi purificarea etnică.

”Statul român este un stat şovinist din momentul conceperii sale. Statul român are un singur scop: realizarea statului naţional român pur din punct de vedere etnic. Nu a renunţat la acest scop nici până azi, pentru asta luptă, de aceea a întemniţat doi maghiari nevinovaţi declarându-i drept terorişti, deşi nu luptau decât pentru autodeterminarea secuilor” – scrie budapestanul.

El reamintește astfel cazul celor doi tovarăși de-ai lui, Szocs Zoltan şi Beke Istvan Attila, membri ai organizației „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, condamnați în 2018 de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare pentru de acte de terorism, pentru au confecționat un dispozitiv exploziv pe care intenționau să-l detoneze, de la distanță, prin telefon, cu ocazia sărbătorii de 1 Decembrie 2015.

Revenind la extremistul ungur, el își continuă lecția predată de Tokeș sub burta calului.

”Dacă se doreşte dezvoltarea regiunii transilvane, de ce nu se retrocedează în totalitate pădurile şi pământurile proprietarilor maghiari – să li se dea înapoi munţii! -, deoarece oricum nu pot întreţine castelele, gospodăriile, şi să întărească Biserica catolică din Transilvania, să retrocedeze Biblioteca Battyháneum şi să nu mai încerce să naţionalizeze Colegiul Székely Mikó.

Tocmai de aceea este de preferat să acceptăm că acest stat român va lupta atâta vreme până când nu va ma rămâne niciun singur maghiar în Transilvania. Distrugerea şi exsangvinarea economică a zonelor locuite de maghiari a făcut şi face parte de la Trianon încoace din cea mai importantă strategie a statelor înconjurătoare: în Slovacia se întâmplă acelaşi lucru cu maghiarii din zona Csallóköz (Zitny ostrov), Transcarpatia nu este în mod întâmplător a doua cea mai săracă regiune din Ucraina, iar în România s-a lăsat intenţionat în paragină moştenirea construită – ca nu cumva să revină la o stare bună” – mai transmite Viktor Orban, prin intermediul prelungirii lui sulfuroase de la Magyar Nemzet.

Ţinutul Secuiesc a fost dintotdeauna maghiar şi va rămâne aşa!” – profețește extremistul de la Budapesta, invitându-l pe liderul neinspirat al PNL să redevină maghiar și să lupte pentru o viață mai bună a maghiarilor din Transilvania.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate