miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAgenda ZileiOleksii Reznikov: Ucraina a primit noi sisteme lansatoare de rachete multiple M270...

Oleksii Reznikov: Ucraina a primit noi sisteme lansatoare de rachete multiple M270 din Marea Britanie

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a anunțat că mai multe sisteme lansatoare de rachete multiple (MLRS) M270 au ajuns în Ucraina. El a mulțumit public omologului britanic Ben Wallace și poporului britanic pentru această donație, care fusese promisă anterior.

Reznikov a promis că lansatoarele vor fi folosite cu succes împotriva rușilor pe câmpul de luptă și anunță că Ucraina urmează să primească și alte „cadouri”.

„Marea Britanie a promis, Marea Britanie a livrat! Mai multe M270 MLRS au sosit în Ucraina. Mulțumim lui Ben Wallace și întregului popor britanic! Sprijinul dumneavoastră este uimitor și atât de important pentru Ucraina. Armata noastră folosește bine această „realimentare” pe câmpul de luptă. PS: În curând, mai multe „cadouri”, a scris Reznikov.

Decizia vine în urma utilizării cu succes a sistemelor de rachete cu lansare multiplă de către Forțele Armate ale Ucrainei, oferite de Regatul Unit la începutul acestui an”, se arată într-un comunicat al ministerului prin care s-a anunțat sprijinul pentru armata ucraineană.

Noua tranșă de sprijin militar va permite forțelor ucrainene să „continue să se apere împotriva agresiunii ruse și a utilizării fără discernământ a artileriei cu rază lungă”, a declarat secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, citat în comunicat.

„Sprijinul nostru continuu trimite un mesaj foarte clar: Marea Britanie și comunitatea internațională rămân împotriva acestui război ilegal și vor sta umăr la umăr, oferind ajutor militar defensiv Ucrainei pentru a le ajuta să se apere împotriva invaziei lui Putin”, a adăugat Wallace.

Ministerul a spus că trupele ucrainene „au fost instruite în Marea Britanie cu privire la modul de utilizare a lansatoarelor, astfel încât să poată maximiza eficacitatea sistemelor”.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate