sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiOrban: Proiectul de desființare a pensiilor speciale, constituțional

Orban: Proiectul de desființare a pensiilor speciale, constituțional

Proiectul de desființare a pensiilor speciale este perfect constituțional, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

„Acest proiect de lege este constituţional. Din punctul meu de vedere, acest proiect adoptat astăzi de Camerele reunite este perfect constituţional şi este un act de dreptate făcut de actualii parlamentari în raport cu cetăţenii români. Actualii parlamentari, toţi cei care au votat, au arătat că nu sunt mai presus de lege, că respectă principiul egalităţii în drepturi şi că nu vor să-şi folosească poziţia de parlamentar pentru a beneficia de drepturi de care nu beneficiază alţi cetăţeni. Repet, este constituţional. Aşa cum o majoritate a hotărât să introducă în legea privind Statutul deputaţilor şi senatorilor acest drept, la fel Parlamentul are dreptul de a opri acordarea acestui drept pentru orice fost parlamentar sau parlamentar în funcţie”, a declarat Orban.

Potrivit lui, decizia Parlamentului nu ţine cont de contabilitate, ci de Constituţie şi de noţiunea de dreptate.

Acesta a afirmat că se lucrează la modificarea legislaţiei în domeniul pensiilor. El însă nu a precizat care va fi categoria pentru care ar urma să fie eliminată pensia specială.

„Vom aborda legislaţia din fiecare domeniu de activitate. Va trebui să ţinem cont de toate hotărârile CCR care au fost decise de-a lungul diferitelor proceduri de sesizare sau de invocare a unor excepţii de neconstituţionalitate”, a afirmat preşedintele PNL.

Ludovic Orban nu a dorit să comenteze declaraţiile liderului senatorilor UDMR, Lorand Turos, care a susţinut că s-a ajuns din nou la un capitol unde demagogia şi populismul au atins cote maxime, iar partidele politice sunt la un pas să arunce praf în ochi electoratului de dragul imaginii.

Plenul Parlamentului a adoptat abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor, cu un vor copleșitor. dar chiar și așa, sunt șanse foarte mari ca desființarea pensiilor speciale să cadă la CCR.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate