luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiOrban: Riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 pentru copii este mai redus la...

Orban: Riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 pentru copii este mai redus la şcoală decât dacă ar sta acasă

Riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 pentru copii este mai redus la şcoală decât dacă ar sta acasă, fără supraveghere, este de părere prim-ministrul Ludovic Orban. 

„Eu cred personal – dar am şi discutat cu specialişti – că riscul de îmbolnăvire pentru elevi, din punctul meu de vedere, este mai mic la şcoală, unde copilul este sub supravegherea cadrelor didactice, cea mai mare a timpului, cu excepţia pauzelor, decât atunci când este lăsat liber, mai ales când vorbim de adolescenţi, care interacţionează fără niciun fel de regulă şi de supraveghere”, spune primul ministru.

Pe perioada cât şcolile au fost închise, rata de infectare pe categoria populaţiei şcolare, a fost de 6,3 %, subliniind că este vorba de procentul celor diagnosticaţi.

„În realitate, e posibil ca numărul de cazuri să fie mai mare, deoarece tinerii nu dezvoltă simptome şi fac boala fără să-şi dea seama sau fără să bage în seamă simptomele uşoare”, a punctat Orban.

Riscul de îmbolnăvire crește odată cu deschiderea școlilor

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirma că decizia privind modalitatea în care se vor prezenta elevii la cursuri va fi luată de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, care va înainta propunerea spre avizare inspectoratului şcolar şi Direcţiei de Sănătate Publică, ulterior aceasta fiind transmisă spre aprobare Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Decizia este la nivel de unitate de învăţământ, adică la consiliul de administraţie. Consiliul de administraţie propune scenariul pe care îl vor alege, propune inspectoratului şcolar şi Direcţiei de Sănătate Publică, urmând ca acestea să avizeze şi Comitetul Judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă să aprobe acest scenariu. Am dat în felul acesta autonomie locală, pentru că directorul unităţii de învăţământ, directorul de la DSP local pot şti cel mai bine ce se întâmplă local, nu de la nivel central să luăm pentru toată lumea aceeaşi măsură”, a declarat  Anisie la B1 TV.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate