miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiPartidele au votat online decretul președintelui legat de starea de urgență

Partidele au votat online decretul președintelui legat de starea de urgență

Partidele au votat online decretul președintelui legat de starea de urgență, chiar dacă unele dintre acestea nu sunt de acord cu ceea ce s-a propus în act. 

Astfel că, parlamentul a adoptat decretul preşedintelui Klaus Iohannis privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României pe o perioadă de 30 de zile.

445 de parlamentari s-au exprimat în favoarea hotărârii. Votul s-a desfăşurat electronic la distanţă.

„În temeiul prevederilor art. 93 alin. (1) din Constituţia României, republicată, observând prevederile art. 13 pct. 16, art. 73 şi art. 74 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului din 03.03.1992, republicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 110 din 5 februarie 2018, cu completările ulterioare, ţinând cont de prevederile art. 34 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, aprobată prin Legea nr. 453/2004, cu modificările şi completările ulterioare, Parlamentul României adoptă prezenta hotărâre: Articol unic – Se încuviinţează starea de urgenţă pe întreg teritoriul României, pe o durată de 30 de zile, de la data de 16 martie 2020, ca măsură excepţională adoptată de preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 212 din 16 martie 2020”, prevede hotărârea adoptată de Parlament

Partidele au votat online decretul președintelui 

Astfel că, parlamentarii Pro România vor vota în favoarea decretului preşedintelui privind instituirea stării de urgenţă. Cu toate acesteam, Victor Ponata a susţinut că este prea puţin şi prea târziu.

„În numele Pro România, vă spun că vom vota pentru acest decret. Dar, cred că e datoria noastră să spunem nişte lucruri pe care le ştiţi, dar nu le pune nimeni şi anume faptul că e prea puţin şi prea târziu. Starea de urgenţă s-a declarat luni de parcă în weekend nu este stare de urgenţă”, a afirmat Ponta, în şedinţa online a Parlamentului.

De asemenea, și UDMR va vota pentru încuviinţarea decretului preşedintelui Klaus Iohannis privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, a anunţat joi preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor. România se confruntă cu o situaţie gravă, probabil cea mai gravă din ultima sută de ani.

Și USR va vota pentru decretul de instituire a stării de urgenţă, fiind un decret necesar, dar nu suficient pentru a trece peste această criză, a declarat joi preşedintele Uniunii, Dan Barna, în plenul reunit al Parlamentului.

„USR va vota pentru decretul de instituire a stării de urgenţă. E un decret necesar, util, nu este însă suficient pentru a trece peste această criză. Am avut până nu demult o criză politică, suprapusă peste criza de sănătate publică, s-a terminat criza politică, dar acum intrăm între-o criză de sănătate publică care se aşează peste o criză economică pe care o avem în faţă în aceste zile”, a spus Barna. 

 

 

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate